Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja startowałem z rozwoju zawodowego. Z miesiąc temu, albo lepiej zmienił mi się status, że się nie kwalifikuje. Do tej pory nie dostałem żadnego wyjaśnienia, a na maile nie odpowiadają. Z tego co wiem jest jeszcze parę osób, które są w kropce. Lipa po całości.

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja startowałem z rozwoju zawodowego. Z miesiąc temu, albo lepiej zmienił mi się status, że się nie kwalifikuje. Do tej pory nie dostałem żadnego wyjaśnienia, a na maile nie odpowiadają. Z tego co wiem jest jeszcze parę osób, które są w kropce. Lipa po całości.

a z jakiej branży ? tzn czym zajmowales sie w PL a czym w Kanadzie ?

Napisano

Startowałem na Insulatora nr NOC 7293, ale w Polsce tego nie robiłem. W każdym bądź razie wizy nie dostałem i nawet nie wiem dlaczego. Opłaty za wize też nie dostałem z powrotem.

Napisano

eMeM a jak jest napisane,za co sie dostaje kase a za co nie?a nie dostales odpowiedzi ze np ze mozesz zostac dluzej w Kanadzie.tak ludzie nie ktorzy dostawali

Napisano

dzis sprawdzilem z glupa kompass,dostalem wiadomosc jakies 3-4 dni temu,wbilem sie do 2 etapu ;) startowalem na spawacza z 2 letnim doswiadczeniem,nie chce robic offtopa ale jakie jest prawdopodobienstwo tego ze przejde ten 2 etap i nareszcie bede mogl legalnie wjechac i pracowac ??:) prosilbym konkretnie i na temat :)

Napisano

Wiem, że to nie ten temat ale tutaj jest największych ruch, więc liczę na odpoiwedź. Chciałem zapytać o następujące rzecz:

1. Czy okres studiów w Kanadzie (np. 3 lata) liczy się to obywatelstwa.

2. Czy zawód spedytora międzynarodowego jest akceptowany w Kanadzie (wiem, że jest lista zawodów, ale nie mogę jej znaleźć).

3. znacie jakies strony, na których można znaleźć pracodawcę, który przyjmnie mnie na staż lub praktykę w branży związanej na przykład z transportem. Może jest ktoś kto wyjechał na program stażu lub praktyki.

Pozdrawiam.

Napisano

aby sie to liczylo to musisz miec staly pobyt i zdac egazmin np z jezyka.

chodzi Ci moze o liste zawodow na staly pobyt z programu federalnego skilled worker?

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp?expand=jobs#jobs

szukaj na stronach co szukaja ludzi do pracy,moze ktos Cie przyjmie ,jesli myslisz o IEC to jak beda wolne wizy to wyjedziesz tak w tym roku.

Napisano

Myślę o IEC, ale bardziej w kierunku staży/praktyki. Za tydzień konczę studia i zaczynam pracę jako spedytor, więc interesuje mnie powiedzmy "bardziej normalna" praca w kierunku studiów. Jeśli nic nie znajdę, to zadowoli mnie praca wakacyjna, bo chcę się stąd wyrwać :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...