eMeM Napisano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2013 Ja startowałem z rozwoju zawodowego. Z miesiąc temu, albo lepiej zmienił mi się status, że się nie kwalifikuje. Do tej pory nie dostałem żadnego wyjaśnienia, a na maile nie odpowiadają. Z tego co wiem jest jeszcze parę osób, które są w kropce. Lipa po całości.
Pacowsky Napisano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2013 Ja startowałem z rozwoju zawodowego. Z miesiąc temu, albo lepiej zmienił mi się status, że się nie kwalifikuje. Do tej pory nie dostałem żadnego wyjaśnienia, a na maile nie odpowiadają. Z tego co wiem jest jeszcze parę osób, które są w kropce. Lipa po całości. a z jakiej branży ? tzn czym zajmowales sie w PL a czym w Kanadzie ?
eMeM Napisano 1 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2013 Startowałem na Insulatora nr NOC 7293, ale w Polsce tego nie robiłem. W każdym bądź razie wizy nie dostałem i nawet nie wiem dlaczego. Opłaty za wize też nie dostałem z powrotem.
sly6 Napisano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 2 Lipca 2013 eMeM a jak jest napisane,za co sie dostaje kase a za co nie?a nie dostales odpowiedzi ze np ze mozesz zostac dluzej w Kanadzie.tak ludzie nie ktorzy dostawali
byniu Napisano 8 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2013 Czy jest tutaj ktoś komu udało się wyjechać na IEC praca wakacyjna i zdobyć pracę w hotelu?
nokturo Napisano 12 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2013 dzis sprawdzilem z glupa kompass,dostalem wiadomosc jakies 3-4 dni temu,wbilem sie do 2 etapu startowalem na spawacza z 2 letnim doswiadczeniem,nie chce robic offtopa ale jakie jest prawdopodobienstwo tego ze przejde ten 2 etap i nareszcie bede mogl legalnie wjechac i pracowac ?? prosilbym konkretnie i na temat
sly6 Napisano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 12 Lipca 2013 aby konkretnie odpowiedz co lecisz z pracy wakcyjnej czy moze staz ? a jaki miales numer nadany -masz nadany?
Erwin Napisano 14 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2013 Wiem, że to nie ten temat ale tutaj jest największych ruch, więc liczę na odpoiwedź. Chciałem zapytać o następujące rzecz: 1. Czy okres studiów w Kanadzie (np. 3 lata) liczy się to obywatelstwa. 2. Czy zawód spedytora międzynarodowego jest akceptowany w Kanadzie (wiem, że jest lista zawodów, ale nie mogę jej znaleźć). 3. znacie jakies strony, na których można znaleźć pracodawcę, który przyjmnie mnie na staż lub praktykę w branży związanej na przykład z transportem. Może jest ktoś kto wyjechał na program stażu lub praktyki. Pozdrawiam.
sly6 Napisano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 14 Lipca 2013 aby sie to liczylo to musisz miec staly pobyt i zdac egazmin np z jezyka. chodzi Ci moze o liste zawodow na staly pobyt z programu federalnego skilled worker? http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp?expand=jobs#jobs szukaj na stronach co szukaja ludzi do pracy,moze ktos Cie przyjmie ,jesli myslisz o IEC to jak beda wolne wizy to wyjedziesz tak w tym roku.
Erwin Napisano 14 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2013 Myślę o IEC, ale bardziej w kierunku staży/praktyki. Za tydzień konczę studia i zaczynam pracę jako spedytor, więc interesuje mnie powiedzmy "bardziej normalna" praca w kierunku studiów. Jeśli nic nie znajdę, to zadowoli mnie praca wakacyjna, bo chcę się stąd wyrwać
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.