Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I tak i nie ;)

przy pracach z dziecmi potrzebujesz miec badania medyczne .i jest jakas inna praca co wymaga takiego badania

a reszta juz w woli pracodawcy i przepisow danej Prowincji :)

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam, chciałabym się dowiedzieć, czy otrzymując wizę working holiday, mogę zapisać się na kurs językowy, czy potrzebuję wyrabiać oddzielną wizę z pozwoleniem na naukę?

Napisano

Mozesz isc na taki kurs ale nie dluzszy niz 6 miesiecy

w innym przypadku musisz miec wize studencka .

To samo jak bys leciala turystycznie ze mozesz sie uczyc do max 6 miesiecy bez pozwolenia :)

Napisano

Dzięki, szkoda, że tylko na 6 miesięcy, wyrabiać jakąś dodatkową wizę to napewno są jakieś utrudnienia...

A czy tam na miejscu już w Kanadzie można wyrobić sobie taką wizę?

Napisano

Witam, mam takie pytania:

chcemy się starać z mężem o pozwolenie na pracę tymczasową z tego programu. Chcemy jechać z dzieckiem, które ma 2,5 roku. Jeżeli dostaniemy pozwonia czy nie będzie problemu żeby dziecko jechało z nami? Nie wiem jak to jest bo jakbysmy dostali pozwolenia na rok a dziecko wiadomo, że nie to chyba nie mogą dać dziecku pozwolenia na wizytę turystyczną do 6miesiecy bo przeciez nie wroci samo...

I składając aplikację musimy mieć każdy po 2.500 dolarów i celnikowi też się pokazuje wyciąg? Jak tak to ile należy mieć na dziecko?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

A jeszcze mam tkie pytanie czy wie ktoś jak się zapatrują na małżeństwo starające się o wspoly wyjazd? (wiadomo, że na osobnych aplikacjach) ale coś słyszałam, ze jak widza całą rodzinę to boją się, że beda chcieli zostac tam nielegalnie...

Napisano

Jak narazie kazde dziecko ,malzenstwo jest wpuszczane na teren Kanady z tego programu z tego co pisza ludzie..

Wedle przepisow urzednik imigracyjny moze wydac pozwolenie dluzsze niz 6 miesiecy i tak tez sie dzieje jesli chodzi o wlot z dzieckiem.wtedy dostaje dziecko pobyt turystyczny na okres 1 roku.

Wazne aby miec wazny paszport.

Tak kazde z Was musi miec po 2,5 tys dol kan a do tego ubezpieczenie medyczne,oddzielnie tez sklada papiery na taki wyjazd

na granicy wrazie pytan mowi sie ze sie ma na koncie i jak nie widac ze ktos sciemnia to przechodzi takie ale nalezy byc pewnym odpowiedzi.

Nie wiem czy wiesz ale pobyt nielegalny rozni sie od tego co jest w USA.Tam nikt za duzo nie mowi o amnestii itd

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...