aggi Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2013 Dziękuje bardzo za odpowiedź ciężko jest się skontaktować z ambasadą żeby popytać. A jeszcze mam takie pytanie ponieważ jak dostaniemy pozwolenie to kupimy bilety w 2 str. mamy sie gdzie zatrzymać wiec dużo pieniedzy nie jest nam potrzebne ale trzeba do wniosku dać wyciag z konta czy mogę wpłacic pieniądze zrobić wyciąg i wypłacic? czy musze podać z kilku misięcy? czy tylko wyciąg, że na koncie jest dana kwota? i czy wystarczy mieć na koncie czy gotowke też juz na miejscu zeby celnikowi pokazac? I czy jakbysmy dostali pozwonienie na rok to urzednik moze nam dać pozwolenie na krotszy okres? Dziękuje za odpowiedzi.
sly6 Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2013 Napisze jak kto bylo rok temu i na samym poczatku tego programu,,nalezalo przedstawic zaswiadczenie ze dana osoba miala taka kwote na koncie i tyle.. mozna bylo ja sobie potem wyplacic ..Mozna tez bylo dolaczyc ze np rodzice,brat ma taka kase dla Nas ale to bedzie wyjasnione dokladnie na stronie Ambasady. Urzednikowi imigracyjnemu na granicy mowisz ze masz taka kase i tyle ,, dobre pytanie o krotszy czas,, jak zobaczy urzednik ze macie ubezpieczenie wykupione na okres np 3 miesiecy a nie 1 roku to wtedy takie pozwolenie bedzie na 3 miesiace a nie na 1 rok..
sly6 Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2013 ktos juz czytal uwaznie jakie beda zasady na 2013 ze wszystko sie bedzie odbywac on-line i beda 2 etapy prosze sie dokladnie z tym zapoznac http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/index.aspx?lang=pol&view=d
Diverse Napisano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Witam chciałbym się dowiedzieć które opcje były by dla mnie możliwe jestem bez liceum ani matury. Mam 18 lat za 2 miesiące 19. Są 3 opcje: Praca wakacyjna, Rozwój zawodowy, Staż / Praktyka. Również proszę w doradzeniu mi najlepszego wyboru. Ponieważ będę tam chciał pracować a widzę że w tych 2 opcjach rozwój i staż/praktyka są łatwiejsze opcje na zdobycie tam pracy. Planuje wybrać się jakoś w czerwcu. PS. Jeszcze takie pytanie jaki jest koszt owego ubezpieczenia na roczny pobyt w kanadzie. Wykupienie i udokumentowanie pełnego ubezpieczenia od kosztów opieki medycznej łącznie z hospitalizacją i transportem do Polski.
sly6 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Nie majac oferty pracy to pozostaje opcja praca wakacyjna chyba ze w 2013 roku sie zmienia zasady...bo do 2012 mozna bylo nie miec oferty pracy przy tym wyjezdzie.. Lepiej abys umial j.angielski bo np jak poradzisz sobie z rejestracja na stronie CIC ktora bedziesz musial zrobic w tym roku http://www.cic.gc.ca/english/e-services/mycic.asp i radze Ci wyslac szybko zgloszenie niz czekac do czerwca . bo mozesz wyslac zgloszenie ,dostac odpowedz a leciec w czerwcu
Diverse Napisano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 No tak ale zgłoszenia dopiero będę mógł i zarejestrować się w przed lutym jakoś tak?
sly6 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 informacje maja byc podane pod koniec stycznia i do tego czasu czekasz ale dobrze wiedziec co to jest podam je tez tutaj na forum ze program ruszyl
Diverse Napisano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 A z tą rejestracją to jak jest można się już rejestrować w tym CIC bo jak już próbowałem to trzeba tam wybrać chyba karte kredytową/debetową albo jakiś bank online. Jeszcze takie moje pytanie odnośnie pieniędzy na cały wyjazd łącznie z opłatami za IEC, Ubezpieczeniem, lotem, i utrzymaniem się przez znalezieniem pracy. Bo tak szykowałem się na max 10 tyś. PLN ale widzę że jeszcze jest te ubezpieczenie i nie wiem czy wyrobie z gotówką.
aggi Napisano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Dziękuję za odpowiedzi Chcialabym jeszcze wiedzieć jak to jest z wyciągiem o niekaralnośći z innych krajów czy to jest konieczne? Nie jesteśmy nigdzie karani ale jak to jest konieczne to skąd wziąść takie wyciągi? Mieszkaliśmy w Angli (do pół roku) Holandi ok. 1.5 roku (z przerwami co ok pol roku na urlop w polsce (wszystko leganie)) A czy wiesz może jakie są ceny ubezpieczeń? I czy znasz jakieś firmy zajmujące sie takimi ubezpieczeniami? Większość zajmuje się tylko europą. Ja znalazlam jakąś nieznaną firmę ale wymog ze nie mozna byc dluzej niz 30dni w jednym miejscu. W innej firmie ubezpieczenie za 3 os./rok to cena ok 11.000zł! Pozdrawiam.
sly6 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 masz miec kase aby pokazac jak wysylasz zgloszenie a potem do czerwca cos chyba zbierzesz ubezpieczenie kiedys sie wykupowalo przed wylotem wiec do czerwca dowiedz sie w PTU co maja teraz w ofercie ale wez pod uwage banki ktore maja swoje ubezpieczenia dla swoich klinetow co do oplat to radze poczekac na to co bedzie napisane na stronie Ambasady
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.