Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

podaje np taka firma jak PTU co mozna wziasc ja pod uwage,

firma nie znana?a ile jest firm co sa znane?wiele jest takich,,radze popytac,

nie wiem gdzie miezkacie ale teraz prawie kazda osoba co sie zajmuje ubezpieczeniami ma duzoo firm i tam radze sie udac ,popytac

Jest konieczny taki wymog jak zaswiadczenie-chyba ze nie napiszesz w formularzu ze byliscie tyle czasu ale wtedy bierzesz wszystko na siebie,co wyjdzie,myslenie ze moglam cos podac-dac a nie dalam.nie wiesz czy nie bedziesz legalizowac pobytu ..a wtedy jak napiszesz ze bylas gdzies?

na forum tym sa linki jak sie starac o takie zaswiadczenie,,tak samo na stronie CIC jest takie cos

http://www.cic.gc.ca...urity/index.asp

ktos cos pisal o Anglii

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

PTU? nic w google mi nie wyskoczyło a na oko mógłbyś określić cenę tak orientacyjnie bo w sumie do czerwca uzbieram pewnie albo od rodzinki coś wpadnie ale i tak muszę się nastawić na wydatki. Bo chcę jeszcze zafundować sobie jakiś angielski mam wybranego nauczyciela z amerykańskim akcentem a słówek sam się będę uczył bo mam niby rozumiem to co piszą po angielsku albo mówią ale to już gorzej ale słówek i czasów nigdy nie lubiłem się uczyć a teraz trzeba.

Napisano

jak lecisz do USA to taki akcent -nie ma sprawy

ale to Kanada a nie USA,wez to pod uwage ;)

nie mozesz znalesc bo zmienili nazwe ;)

http://www.gothaer.pl/

ale ja wpisalem PTU ubezpieczenia i wyszlo :D

ps spotkasz na wielu forach ze ktos bedzie pisal o PTU ;)na

na oko to cos bylo kolo 400-500 zl ;) na rok czasu

Napisano

ale co masz na mysli..wysylanie zgloszenia ,czy sam juz wyjazd i pobyt

kiedys nalezalo miec zaswiadczenie o niekaralnosci,z konta bankowego a do tego potem wykupic sobie ubezpieczenie medyczne.

do tego cv napisac i wypelnic formularze ,zrobic oplate wizowa,zrobic skan paszportu...

.chyba bez skanera to sie nie obedzie teraz ;)

moze zaczekajmy do poczatku programu :) wtedy zobaczmy jak bedzie :)

Napisano

Tzn te zaświadczenie o niekaralności to raczej będzie wymagane więc lepiej je już teraz uzyskam. Co do tamtego pytania z pobytem to zle zrozumiałem twój drugi post wyżej. A nie słyszałem żeby coś trzeba było z konta bankowego załatwiać te zaświadczenie tylko udać się do pod placówki krajowego rejestru karnego bo w całej Polsce są i zapłacić 50 zł i coś wypełnić. Oczywiście chyba mi go nie przetłumaczą na anglieski? Do każdego dokumentu będzie musiał być ten tłumacz przysięgły albo teraz może coś się zmieni ze względu na tą rejestracje online.

Napisano

Ciżęko z tymi wyciągami o niekaralność z angli i holandi starać się z polski. ale wymóg jest jak się tam mieszkało pół roku. A my mamy udokumentowane, że pracowaliśmy 3 miesiące pozniej 4 miesiace pozniej 3 miesiace za każdym razem siedzielismy krucej niż pol roku. w sumie 1,5 roku ale z przerwami co 3-4misiace wtedy 2-3 tyg w polsce. Wiec nie bylismy nigdy cale pol roku i jak to jest? tak samo mąż ma z angli z pracy zaswiadczenie że był 24.06.2009-8.12.2009 wec tez ledwo bo ledwo ale nie ma pol roku. Jak to z tym jest? niby takie bzdury ale informacji o tym nigdzie nie ma... Dobrze, że jest ktos kto prowadzi takie forum :)

Napisano

Cześć

Co do ubezpieczenia to w 2011 wykupiłem w PTU koszt ok 450zł, ale w tym roku widziałem że podrożało. Chyba ok 700zł. Na granicy i tak mi tego nawet nie sprawdzili:)

Teraz znalazłem takie http://www.erv.pl/ koszt ok 300. Chyba najtańsze co może być.

Ps. Dla czepialskich. Tak to ubezpieczenie obejmuje Kanade. To jest dla osób co chcą zrobić to tanim kosztem. Jak juz będziesz pracowałm w Kanadzie to i tak będziesz ubezpieczony u pracodawcy, a to jest tylko po to żeby na granicy się nie przyczepili. No chyba, że jesteś przesądny to wykup sobie w PZU za 3000 tysiące i nie zawracaj głowy nikomu.

Napisano

Ale zwróć uwagę, cyt. z ERV (ubezpieczalnia do której dałeś linka)

"Nieograniczona liczba ubezpieczonych podróży w ciągu roku (maksymalna długość każdej z podróży do 40 dni)"

a tu jedziesz na rok... więc chyba to nie może być...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...