Diverse Napisano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2013 Pewnie będzie dopiero w poniedziałek Uwaga: Informacja o rozpoczęciu naboru do inicjatywy International Experience Canada i nowych procedur na rok 2013 zostanie zamieszczona na naszej stronie. Proszę śledzić stronę.
Diverse Napisano 1 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2013 Mam pytanie jak najlepiej uzyskać dowód o posiadaniu pieniędzy 2500tys trzeba iść do banku albo może jest jakiś łatwiejszy sposób? Bo potem z tego co wiem trzeba to przetłumaczyć u przysięgłego. Nie wiadomo czy tak będzie w tym roku ale na pewno będzie trzeba pokazać dowód.
eMeM Napisano 1 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2013 Kolega wyczytał to na innym forum,a jest to mail, którego rozsyłają z ambasady: Pragne poinformowac, ze w najblizszym czasie na stronie internetowej www.canadainternational.gc.ca/poland-pol...xperience/index.aspx? pojawia sie informacje dotyczace rozpoczecia naboru do inicjatywy International Experience Canada. (niestety z powodu technicznego, nie oprogramowania IEC Kompass, tylko sprzetu nie rozpocznie sie przez 01/02/2013 jak bylo na stronie). Jak juz Pani wie, rozpatrywanie podania zlozonego w celu uczestnictwa w inicjatywie International Experience Canada (IEC) w roku 2013 bedzie przebiegalo calkowicie elektronicznie (online). Zlozenie aplikacji w IEC jest podzielone na dwa etapy: 1. Ocena IEC (przy uzyciu „IEC Kompass”, majaca na celu ustalenie, czy osoba skladajaca podanie spelnia kryteria zawarte w warunkach IEC. 2. Ocena Imigracyjna (przy uzyciu „My CIC”, informacja dostepna w jezyku angielskim / francuskim), majaca na celu ustalenie, czy osoba ta moze byc przyjeta na terytorium Kanady, jako posiadacz Pozwolenia na Prace. Po otrzymaniu pomyslnej decyzji od IEC poprzez konto ”IEC-Kompass” otrzymasz zawiadomienie o warunkowej akceptacji w formie listu (“Conditional acceptance letter”) z Foreign Affairs and International Trade Canada. Bedziesz poproszony, aby ten list – (“Conditional acceptance letter”) zalaczyc do „MyCIC" (trzeba bedzie utworzyc konto w „MyCIC"), aby Citizenship and Immigration Canada mogl rozpoczac drugi etap – ocene wizowo imigracyjna. Z przykroscia informuje, ze nie znam dokladniej daty (osoby bardzo intensywnie pracuja nad rozwiazaniem obecnego problemu- cala dobe), prosze sprawdzac email codziennie jak rowniez sledziec strone bo moga uruchomic International Experience Canada podczas mojej nieobecnosci w pracy (nocy). Przepraszamy za zamieszanie, wszystkie trudnosci, dziekujemy za ciepliwosc, zrozumienie i zainteresowanie, jak tylko ruszy International Experience Canada w 2013 zapraszamy do udzialu. Przepraszam za brak czcionki polskiej, obecnie mam problem techniczny, ktory to powoduje. A poza tym dzwoniłem do Gothaer (kiedyś PTU)w sprawie ubezpieczenia. No więc ubezpieczenie ,,W podróży'' (kiedyś Gamma4) bez zniżki za wiek(mam 30 lat) wyliczyli mi 520 zł.
Diverse Napisano 1 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2013 No to ubezpieczenie dużo taniej mają niż w ERV a co do tego obyśmy znowu miesiąc nie czekali...
sly6 Napisano 1 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 1 Lutego 2013 2500 tys to duzoo kasy musisz poczekac jak kto bedzie w tym roku wiec czekamy dalej
aggi Napisano 3 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2013 Rozmawiałam z pracownikiem z ambasady z warszwy (zostawilam dane i tel. i po ok. 2 tyg do mnie oddzwonili...) powiedziano mi, że wyciąg z konta nie musi być tłumaczony przez tłumacza przysięgłego (bo tak gdzies pisali) tylko zaświadczenie o niekaralności. A bedzie to całkowicie online ponieważ to bedzie szlo od razu do kanady a jakoś poźniej do warszawy -tak mi powiedziala ze nie wie kiedy sie to zacznie bo to zależy kiedy kanada z tym ruszy. Mam jeszcze takie pytanie Sly pewnie bedzie wiedział Jeżeli bym dostała to pozwolenie itd i bym pojechała a chciałabym pojechać na wycieczkę na teren USA to jak to jest? Czy musze sie starać o wizę? czy tam mam to załatwiać czy lepiej tutaj? Czy wiza jest potrzebna jeżeli bede miala pozwolenie na prace w kanadzie i tam bede pracowala? Jak tak to czy dla dziecka ok. 3lata też musze miec wize? Jak to wyglada?
honza Napisano 3 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2013 Witam wszystkich forumowiczów. Mam do Was takie pytanie, czy organizując swój wyjazd do Kanady, korzystacie z pośredników w Polsce? Jeśli tak, to kogo polecacie? Czy jest możliwe zorganizowanie W&T tylko z Kanadyjska agencja bez udziału polskiego pośrednika ? Z góry przepraszam jeśli moje pytanie jest bez sensu, ale dopiero że tak powiem 'wgryzam się w temat'. Pozdrawiam
Joanna30 Napisano 3 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2013 Jeżeli bym dostała to pozwolenie itd i bym pojechała a chciałabym pojechać na wycieczkę na teren USA to jak to jest? Czy musze sie starać o wizę? czy tam mam to załatwiać czy lepiej tutaj? Czy wiza jest potrzebna jeżeli bede miala pozwolenie na prace w kanadzie i tam bede pracowala? Jak tak to czy dla dziecka ok. 3lata też musze miec wize? Jak to wyglada? Jako obywatelka Polski potrzebujesz wizy do USA. Możesz się o nią postarać tutaj (będzie szybciej), bądź już w Kanadzie.
eMeM Napisano 3 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2013 Cześć aggi -w 2011 mając już letter of introduction z Kanady też starałem się razem z kolegą o wize turystyczną do Stanów. Oczywiście nie dostaliśmy. Nawet w sumie nie wiem czemu. Chyba się bali, że jak nie znajdziemy pracy w Kanadzie(lecieliśmy na pracę wakacyjną) to będziemy chcieli nielegalnie pracować u nich. A nawet nam to przez głowe nie przeszło i 5 stów poszło w błoto. honza -jak już byłem w Kanadzie to gadałem z dwiema lub trzema osobami, które korzystały z pośredników i byli zawiedzeni. Np. pomoc w znalezieniu pracy, którą niby oferują wyglądała tak u jednej dziewczyny, że dostała wydrukowane numery telefonów ze strony z ogłoszeniami z GazetaGazeta i sobie dzwoń Zajebista mi pomoc
sly6 Napisano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 3 Lutego 2013 Honza to wgryz sie w temat lepiej zaden Ci posrednik nie jest potrzebny do IEC,mozesz to sam wyslac,wypelnic i tyle..nawet na stronie Ambasady Kanady tak pisze jedynie musisz znalesc sobie jakies miejsce do nocowania-mieszkania aby Ci przyszedl numer SIN i tyle.,reszta sam sobie znajdziesz,zalatwisz bo chyba znasz jezyk umiesz szukac po stronach rzadowych jak o numerze SIN tego masz pelno na stronach www aggi musisz miec wize turystyczna ,tak samo dziecko Mozesz sie w Polsce starac o wize lub tez w Kanadzie ale w Kanadzie dluzej sie czeka na rozmowe ale czy Ci dadza to tez nie jest pewne..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.