Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Orientuje się ktoś może w jakiej cenie jest tłumaczenie przysięgłe zaświadczenia o niekaralności z języka polskiego na angielski. Bo jakaś babka wyliczyła mi 78,72 zł brutto + 50% jak chce w ten sam dzień. Moim zdaniem to trochę za dużo jak za przetłumaczenie jednego świstka. Jak by ktoś się orientował gdzie jest najtaniej. Bo w sumie to wystarczy przetłumaczyć skan i odesłać im też skan :) Więc nie trzeba się fatygować i iść do nich z drukiem.

//Edit. Dobra znalazłem za 36zł

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

O. To co w końcu musi być przetłumaczone? Tylko zaświadczenie o niekaralności? Czy zaświadczenie o niekaralności ma być przysięgłe a reszta normalnie? Jeśli tak to co jeszcze trzeba przetłumaczyć?

Napisano

Powiedziała, że wyciąg z konta bankowego nie musi być wogóle tłumaczony, tylko zaświadczenie o niekaralności ps.

ja znalazłam babkę, która za tłumaczenie 2szt zaświadczeń o niekaralności (4str. bo jedno zaświadczenie to 2str. bo pieczątki też muczą tłumaczyc) wzieła 100zł bo bierze za str. 30zł ale dogadaliśmy się taniej :) a w punktach biorą ok. 110zł za 1 szt! Więc warto szukać osób które zrobią to w domu za mniejsze pieniądze a mają takie same uprawnienia i pieczątki :)

Napisano

http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/faq.aspx?lang=pol&view=d

P: Ile czasu trwa rozpatrzenie aplikacji?

O: Cały proces będzie trwał w przybliżeniu od czterech do ośmiu tygodni od momentu pierwszego założenia aplikacji. Również może zależeć od szybkości wykonania badań medycznych.

P: Czy muszę dołączyć wyniki badań medycznych do pakietu aplikacyjnego IEC? W jaki sposób mam przeprowadzić wykonanie badań medycznych?

O: Nie trzeba dołączać wyników badań medycznych do pakietu aplikacyjnego IEC. Sekcja Wizowa i Imigracyjna Ambasady Kanadyjskiej w Warszawie wyśle instrukcje dotyczące wykonania badań medycznych po otrzymaniu aplikacji o Work Permit. Aby uzyskać więcej informacji na tego temat dwuetapowego procesu, patrz: "Application Package Evaluation".

Prosimy o zwrócenie uwagi, że wykonanie badań medycznych odbywa się na własny koszt i własne ryzyko. Wykonanie badań medycznych nie gwarantuje otrzymania wizy.

Ogółem nie wiem o co chodzi bo w jednym zdaniu piszą że nie trzeba dołączać a w drugim zaś że jak otrzymają aplikacjię coś trzeba.

Napisano

o tym programie czytalem od sierpnia 2009 i byly wtedy badania lecz do nie korych prac

jak praca z dziecmi,mozesz gdzes bys znalazl cos ne ten temat..nikt nie zostal od tak wyslany na badania medyczne ;) bo lecial pracowac np w hotelu ;)

tutaj masz odpowiedz ktora byla na stronie Ambasady Kanady :)

http://www.jobster.pl/252/328_working-holiday-visa-to-canada

tak bylo w 2009 jak i 2012 ;)

Napisano

Witam, nie orientuje się ktoś ile jeszcze trzeba czekać na otwarcie naboru do Working Holiday? Trochę nabijają nas w butelkę, ileż można czekać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...