Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć jestem nowy. Mam kilka pytań ale zaczne od tego jak wygląda moja pozycja. Mam zamiar wyjechać z moją narzeczoną w tym roku do Kanady a dokładniej do Vancouver. Razem stwierdzieliśmy że najlepszym programem bedzie dla Nas właśnie IEC.Mam rodzinę właśnie w Vancouver(wujek) otrzymamy od niego zaproszenie na pobyt. Ważne jest dla nas by pracować legalnie nie na czarno. Prosze powiedzcie mi jak wygląda ten program wiem że potrzebne jest 2500$ na osobe ubezpieczenie(jaki jest mniej wiecej koszt na osobe?)

Dokument o nie karalności, wszystkie dokumenty w języku angielskim prosze powiedzcie jakie to dokumenty? Jakie są szanse że dostaniemy pozwolenie? Jeżeli ruszy możliwość aplikacji to co będzie nam potrzebne dodam że paszporty odbieramy dopiero w marcu czy możemy od razu aplikować?

a kolega z zamiarem emigracji na stałe czy raczej turystycznie z opcją powrotu ? :) jeżeli to nie tajemnica oczywiscie :)

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a kolega z zamiarem emigracji na stałe czy raczej turystycznie z opcją powrotu ? :) jeżeli to nie tajemnica oczywiscie :)

Oczywiście że z opcją powrotu. Chcemy zobaczyć jak wygląda życie w Ameryce Płn. A głównym powodem jest język ang. Nasz ang nie jest jakiś super, pobyt w kanadzie napewno sprawi że po powrocie nasz ang bedzie dużo lepszy:)

Napisano

Mam nadzieje, że ta rekrutacja ruszy jak najszybciej, pisałam kilka dni temu do Pani z Ambasady, która się zajmuje IEC i napisała mi:

" W odpowiedzi na Pani e-mail, pragnę poinformować, że nadal nie mamy kontreknej daty (najprawdobodobniej na dniach). Proszę śledzić następującą stronię internetową: http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/index.aspx? – tam pojawią się informacje dotyczące rozpoczecia naboru do inicjatywy International Experience Canada oraz nowe procedury. "

Także w sumie nic nowego... no ale cóż trzeba czekać.

A co do tego zaświadczenia o niekaralności to u mnie też jest pieczątka "Nie figuruje w Kartotece Karnej Krajowego Rejestru Karnego".

Napisano

Zastanawiam się jeszcze nad jednym. Bo w sumie mniej więcej wiem że całego CV nie będzie trzeba przysyłać im jeżeli pracował ktoś w ciągu 5 ostatnich lat w u 3 pracodawców to nie będzie musiał wysyłać CV. A jeżeli będzie miał więcej to może wysłać te CV. I tu jest moja myśl bo np ja nie pracowałem jeszcze nigdzie więcej niż jeden miesiąc. Ostatnia moja praca to była produkcja mebli i też bez żadnej umowy bo w sumie miesiąc tam popracowałem. A tak ogółem to zajmuję się sprzedażą na allegro i też nie w żadnej z firm tylko indywidualnie. To nie wiem czy w moim przypadku będę musiał tam coś podać czy wysłać CV czy zostawić. Może mi ktoś podać maila tam do nich?

Napisano

tak pisz takie cos jak praca nielegalna ;)

gaznik ale Ty poznasz jedynie Kanade i to jedynie BC a nie np Ontario,Alberte a nie Ameryke Polnocna a gdzie USA ;)

Napisano

Wiadomo że nie będę tak pisał ;p Ogółem allegro jest raczej legalne bo powyżej jakiejś tam kwoty nie trzeba odprowadzać podatków a też kokosów nie zarabiam. A co do tamtej pracy to bardziej w formie pomocy była. Ale takie są wymogi czy musi być warunek pracy gdziekolwiek wcześniej czy może nie. Nie wiem jak to było w poprzednich latach.

Napisano

Diverse pisalem i pare osob pisalo jak kto bylo kiedys z tym programem..

Mogles byc osoba bezrobotna i dostac takie pozwolenie :)

Gaznik moze i sa chetni ,to sie zobaczy jak to ruszy .

zobaczysz po zasadach w 2013 roku jak moze byc z otrzymaniem takiego pozwolenia,kiedys nie bylo trudno dostac takie pozwolenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...