Diverse Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Ma ktoś już zweryfikowane IEC Assessment ?
elzbieta90 Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 bedziesz potrzebowac miedzynarodowe prawo jazdy, wystraczy ze zlozysz wniosek w swoim urzedzie gdzie odbieralas prawko i kosztuje to 20pare zlotych, juz nie pamietam ile za to placilam. i jest wazne przez 3lata.
antiwodz Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Aplikacja sklada sie z dwoch czesci. Zaswiadczenie jest wymaganae w czesci drugiej i tak musi byc aktualane 3 miesiace i przetlumaczone na jezyk angielski. Narazie skup sie na wypelnieniu personal details, edukacji ect. wszystko ci sie zrobi na zielono pozniej zaplac i wtedy bedziesz myslec o ubezpieczeniu i innych papierkach teraz ja mam pytanie. czy potrzebuje zaswiadczen rowniez jesli od jakiego czasu przebywam za granica? irlandia napisane jest ze tak czyli po prostu zeskanowac oba i zalaczyc tak? mam tez pytanie odnosnie wplaty. normalny druk bankowy lub pocztowy w tytule wplaty tracking numer z maila oraz moje imie i nazwisko tak? jest to przekaz krajowy chyba na ambasade w warszawie wiec jaki jest koszt przelewu? pozniej tylko scan i wsio? ja wyczytałam, że potrzebujesz zaświadczenie o niekaralności z każdego miejsca w którym przebywałeś powyżej pół roku, ja np. mieszkam w Anglii i mam takie zaświadczenie zrobiłam przelew bankowy w tytule podałam tylko ten numer, dlatego, że numer jest przypisany do nazwiska wiec wiedzą o kogo chodzi, przelew dokonałam z polskiego konta i nic nie płaciłam
modern warfare Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 ja wyczytałam, że potrzebujesz zaświadczenie o niekaralności z każdego miejsca w którym przebywałeś powyżej pół roku, ja np. mieszkam w Anglii i mam takie zaświadczenie zrobiłam przelew bankowy w tytule podałam tylko ten numer, dlatego, że numer jest przypisany do nazwiska wiec wiedzą o kogo chodzi, przelew dokonałam z polskiego konta i nic nie płaciłam ok, czyli normalnie moze podejsc do okienka/banku izrobic wplate gotowkowa, z tytulem wplaty z moim imieniemi nazwiskiem oraz tracking number i tyle?
Kodf Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Wie ktoś może jak długo teraz po zweryfikowaniu opłat mogą rozpatrywać 1 etap aplikacji? Ewentualnie może ktoś juz ma to rozpatrzone?
antiwodz Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 myśle, że bez problemu, chyba, że masz konto internetowe, to też można i szybciej
modern warfare Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 myśle, że bez problemu, chyba, że masz konto internetowe, to też można i szybciej ok spoko
julia_sw Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Ja natomiast mam taki problem, że na potwierdzeniu przelewu mam wszystkie wymagane dane poza numerem referencyjnym przelewu, nie mam pojęcia czemu ;/
sly6 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 antiwodz a Ty sluchaj nie ktorych wypowiedzi a wyjdziesz na tym jak zablocki na mydle ze tak powiem Gdzie ma ktos napisane ze prawo jazdy z Polski czy tez inne nie jest uznawane w Kanadzie i przyjmowane?nigdzie nie ma a ze ubezpieczenie bedzie duzo drozsze to inna sprawa jak chcesz mozesz wymienic prawo jazdy z UK w kazdej chyba Prowincji i dostajesz danej Prowincji prawo jazdy co innego polskie..kazda Panstwo ma podpisana stosowana umowe z dana Prowincja a nie z cala Kanada Tak wie radze zasiegac informacji na danej stronie www .
modern warfare Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 jescze jedno pytanie znajomy chce wyslac aplikacje ale nie ma paszportu biometrycznego jest dla niego jakas opcja?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.