Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

bedziesz potrzebowac miedzynarodowe prawo jazdy, wystraczy ze zlozysz wniosek w swoim urzedzie gdzie odbieralas prawko i kosztuje to 20pare zlotych, juz nie pamietam ile za to placilam. i jest wazne przez 3lata.

Napisano

Aplikacja sklada sie z dwoch czesci. Zaswiadczenie jest wymaganae w czesci drugiej i tak musi byc aktualane 3 miesiace i przetlumaczone na jezyk angielski.

Narazie skup sie na wypelnieniu personal details, edukacji ect. wszystko ci sie zrobi na zielono pozniej zaplac i wtedy bedziesz myslec o ubezpieczeniu i innych papierkach

teraz ja mam pytanie. czy potrzebuje zaswiadczen rowniez jesli od jakiego czasu przebywam za granica? irlandia

napisane jest ze tak czyli po prostu zeskanowac oba i zalaczyc tak?

mam tez pytanie odnosnie wplaty.

normalny druk bankowy lub pocztowy w tytule wplaty tracking numer z maila oraz moje imie i nazwisko tak?

jest to przekaz krajowy chyba na ambasade w warszawie wiec jaki jest koszt przelewu?

pozniej tylko scan i wsio?

ja wyczytałam, że potrzebujesz zaświadczenie o niekaralności z każdego miejsca w którym przebywałeś powyżej pół roku, ja np. mieszkam w Anglii i mam takie zaświadczenie

zrobiłam przelew bankowy w tytule podałam tylko ten numer, dlatego, że numer jest przypisany do nazwiska wiec wiedzą o kogo chodzi, przelew dokonałam z polskiego konta i nic nie płaciłam

Napisano

ja wyczytałam, że potrzebujesz zaświadczenie o niekaralności z każdego miejsca w którym przebywałeś powyżej pół roku, ja np. mieszkam w Anglii i mam takie zaświadczenie

zrobiłam przelew bankowy w tytule podałam tylko ten numer, dlatego, że numer jest przypisany do nazwiska wiec wiedzą o kogo chodzi, przelew dokonałam z polskiego konta i nic nie płaciłam

ok, czyli normalnie moze podejsc do okienka/banku izrobic wplate gotowkowa, z tytulem wplaty z moim imieniemi nazwiskiem oraz tracking number i tyle?

Napisano

Wie ktoś może jak długo teraz po zweryfikowaniu opłat mogą rozpatrywać 1 etap aplikacji? Ewentualnie może ktoś juz ma to rozpatrzone?

Napisano

antiwodz a Ty sluchaj nie ktorych wypowiedzi a wyjdziesz na tym jak zablocki na mydle ze tak powiem

Gdzie ma ktos napisane ze prawo jazdy z Polski czy tez inne nie jest uznawane w Kanadzie i przyjmowane?nigdzie nie ma a ze ubezpieczenie bedzie duzo drozsze to inna sprawa

jak chcesz mozesz wymienic prawo jazdy z UK w kazdej chyba Prowincji i dostajesz danej Prowincji prawo jazdy

co innego polskie..kazda Panstwo ma podpisana stosowana umowe z dana Prowincja a nie z cala Kanada ;)

Tak wie radze zasiegac informacji na danej stronie www .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...