benzi2 Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Witam niedługo chce ubiegać się o wize turystyczną b2. Chcę wyjechać na tydzień lub dwa na mecz NBA. Ale niestety jestem karany za jazdę pod wpływem alkoholu i mój wyrok kończy się w maju 2013 roku i tutaj moje pytanie do was czy słyszeliście o kimś kto dostał wize z takim wyrokiem czy zawsze pada odpowiedź negatywna ? Przeczytałem już wiele tematów i nie zamierzam kłamać przed konsulem za duże ryzyko. Może ktoś potrafi mi pomóc z góry dziękuje i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 jak nie bedziesz klamac to zastosuj sie do tego co jest napisane na stronie Ambasady sa przypadki ze ktos dostaje wize.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benzi2 Posted August 6, 2012 Author Report Share Posted August 6, 2012 czyli kłamiąc niestety mam większe szanse ... najgorsza obawa to ta że mogą sprawdzić i dostane zakaz wjazdu na teren stanów dożywotnio... a tego bym nie chciał ehhhh i co tu zrobić ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 sam sobie odpowiedziales na pytanie...Bo nawet ktos kto nie jest karany nie ma latwo z wiza To nie tak ze jak nie wpiszesz czegos to masz ok z wiza.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benzi2 Posted August 6, 2012 Author Report Share Posted August 6, 2012 no wiem wiem ... ale poczekam może ktoś miał podobną sytuację i mi odpowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tapeta999 Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 W podaniu wpisz prawdę i na rozmowie z konsulem rownież mów prawdę. Weź ze sobą zaświadczenie z KRK i wyrok sądowy przetlumaczony na angielski przez przysieglego. Może uda Ci sie przekonać konsula ze była to głupota z Twojej strony ale jak to zataisz a wyda sie to chyba wiesz jakie bedą konsekwencje tego. Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
benzi2 Posted August 6, 2012 Author Report Share Posted August 6, 2012 A może jakieś rady jak przekonać konsula ? Czy jak z nim rozmawiać nigdy wcześniej nie bylem na takiej rozmowie a z tego co czytałem potrafią być strasujące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Rozmawiać na luzie, odpowiadać tylko na zadawane pytania, nie zasypywać konsula papierami, jeśli o nie nie poprosi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpbc Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 A to było wykroczenie czy przestępstwo? Zależy od tego ile wydmuchałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raelber Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Witam Benzi2, mój kolega parę lat temu starał się o wizę turystyczną. Miał wyrok w zawieszeniu za prowadzenie pojazdu pod wpływem alkoholu + spowodował wypadek w którym ucierpiała jedna osoba. Na głowie miał zawiasy + kuratora. Dostał wizę bez problemu, ale wybrał sposób utajnienia tego faktu z tego względu, że ambasada stanów zjednoczonych nie ma dostępu do bazy osób karanych i przy staraniu się o GC proszą byś przyniósł z sądu zaświadczenie bo inaczej tego nie zweryfikują. Komedia wyszła delikatna, jak oznajmił kuratorowi, że leci na 2 miesiące do USA to kurator oczom nie wierzył, że on tą wizę dostał, ale nic z tym faktem nie zrobił. Kolega poleciał wrócił i tyle tej historii …. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.