raelber Napisano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2012 ps i odpowiedz na pytanie mpbc czy to było wykroczenie i zatrzymali Ci prawko do 1 roku czasu, czy przestępstwo i masz jakieś zawiasy. Bo jak wykroczenie to nie byłeś karany.
sly6 Napisano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2012 bo jakby wiedzial kurator jak kto sie robi to bylo by... Wyraznie chyba pisze na stronie Ambasady co jest,co nalezy wpisac itd a takie cos ze niby Ambasada nie ma wgladu to pare osob sie przekonalo ze jednak tak do konca nie jest prawda.. bo do KRK moze miec wglad Ambasada ..jest nawet taki pkt w regulaminie I teraz ktos chce sie bawic w kotka i myszke to jego sprawa.
raelber Napisano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2012 Dokładnie, każdy podejmuje indywidualnie decyzje, a do KRK nie mają dostępu w 100% chyba, że ze służb ktoś im po cichu coś daje:) Polska nie zezwala na dostęp do takich informacji. Nie upoważnia ambasad innych krajów do tego.
sly6 Napisano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2012 a czytales uwaznie regulamin KRK? tam jest taki fajny pkt,,znajdziesz czy tez sam mam poszukac?
raelber Napisano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2012 Właśnie przeglądam by Ci przedstawić, ale nie moge znaleźć
sly6 Napisano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2012 11) władzom państw obcych, jezeli wynika to z ratyfikowanej umowy międzynarodowej, a w przypadku braku takiej umowy, pod warunkiem wzajemności; http://www.bip.ms.go.../krk_ustawa.pdf to nie regulamin a ustawa taka jest
raelber Napisano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2012 Tutaj dokładnie jest napisane, że chodzi o Unie Europejską prawie wszędzie to standard. Ale z tego co czytałem kiedyś Polska nie ma podpisanej umowy ze stanami zjednoczonymi jeśli chodzi o ujawnianie im takich informacji i nie chciała nawet zbytnio wprowadzać paszportów biometrycznych ze względu na za dużą zawartość informacji. Myślę, że sytuacja może się zmienić przy ruchu bez wizowym puki co nadal przystaje przy swoim, że dostępu do informacji nie mają. Gdyby mieli nie musieli by im ludzie dostarczać zaświadczeń o niekaralności
SuperTraveller Napisano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2012 A może to test na prawdomówność i uczciwość ?
raelber Napisano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2012 To wszystko to temat morze, możemy się tak rozpisać, że szok. Ja preferuje prawdę, mój kolega podjął swoją decyzje i wszystko było w porządku w tym momencie już w rejestrze nawet go nie ma. Więc mu wyszło jak pomaśle, trzeba postępować w zgodzie z własnym sumieniem. Czasem każdemu z nas w życiu przydarzyć się może jakiś błąd, bardziej poważny, mniej poważny. Ale każdy jest człowiekiem chce zwiedzać mieć taką możliwość i stąd ludzie mają te dylematy. Bo czasem konsekwencje błędu ciągnął się za nimi.... Ja polecam wszystkim osobom w takiej sytuacji dobrze przemyśleć sprawę i postąpić zgodnie z własnym sumieniem i tyle to można doradzić
sly6 Napisano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2012 No nie zupelnie jest czysty,dla USA jest nadal karany wedle Ich prawa i to nalezy znac,wiedziec,,a nie pisac ze wedle sumienia a akta sprawy,sa nadal w sadzie..wiec czy tak naprawde wszystko jest ok?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.