Paulina_89 Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 moze by zrobil moze nie. Mozna by gdybac dniami i nocami Problem w tym, ze to od niego wyszlo ocenianie, jakze obiektywne w JEGO odczuciu
emigum Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 moze by zrobil moze nie. Mozna by gdybac dniami i nocami Problem w tym, ze to od niego wyszlo ocenianie, jakze obiektywne w JEGO odczuciu Sorki, ale nie ode mnie to wyszlo. Odpowiedz napisalem rano, ale jej nie upublicznilem... Jednak teraz to zrobie, bo chyba musze "ale zycia nie oszukasz" Masz bardzo ograniczony obraz zycia. "Inna sprawa, ze ten kraj staje sie z kazdym dniem coraz lepszy chocby dlatego ze dwie "typowo polskie narzekajace i cyniczne" opuscily ta ziemie" Znowu typowo polskie podejscie, zawistne, i troche chamskie. Emigum: nie, nie przyleciałam tu dla widoków, a dla mężczyzny, który obecnie jest moim mężem Z mojego posta "zalatuje tradycyjnym polskim materializmem"? Rozwiń proszę tę myśl, bo przeczytałam swojego posta ponownie i nie odnalazłam tego, co sugerujesz. Paradoksalnie mój standard życia - mówię o finansach, nie widokach - po przylocie do Ameryki znacznie się pogorszył. Nie sądzę w związku z tym, żebyś miał podstawy oskarżać mnie o materializm. Jeśli to klasyczna forumowa prowokacja, to mimo wszystko kiepska. E tam prowokacja, wystarczy spojrzeć na kilka postów tego kolesia i wszystkie na takim samym, ekhem, "poziomie". Czy naprawdę żadne z Was (cytowanych powyżej i poniżej też) nie zauważyło jeszcze, że tylko odwracam kierunek Waszych ataków na nas Polaków? Typowo polskie narzekanie? Jakoś ja kurdę nie narzekam. Typowo polskie chamstwo? Ktoś kto myśli inaczej i potrafi to jasno i otwarcie wyartykułować od razu jest chamem? i tak dalej i tak dalej.... Boli nie? Tak jak mnie by bolało. Tylko, że ja mam tarczę. ;P szkoda czasu, bo co bys nie odpowiedziala i tak ten sposob myslenia bedzie blokowac tzw. open-mindedness jestem wdzieczna enigmum za to, ze przypomina mi dlaczego opuscilam ojczyzne. Spoko. Nie ma sprawy. Ależ nie musisz być mi wdzięczna, bo będę musiał to odwzajemnić i być Ci wdzięcznym, że wyjechałaś i od razu Polska stała się lepsza. Bądź sobie tym otwartym umysłem. Ponoć od nadmiaru nawet głowa nie boli, ale też nie mozna byc zbyt otwartym, żeby nie wywiało... owszem zdarzylo mi sie kilkukrotnie, ze mnie poprowadzilo w pokrzywy, ale ten pan nie zrobil nic, zeby to zle wrazenie zatrzec (poki co) Nic nie będę zacierał, bo wtedy jeszcze np.pomyslisz, że Ci wchodze w cztery litery. Domyslam sie ze tego pewnie tez sobie nie zyczysz? Poza tym (i tu będą typowo polskie, stereotypowe hasła/przysłowia: "Nie ocenia się książki po okładce" "Nie taki diabeł straszny jak go malują" itd ps Oczywiście zdaję sobie sprawę, że pewnie z 90% nie ogarnia zdania napisanego już w innym akapicie, ale chociaż ci którzy mają się z yntelygentnych niech poświęcą wypowiedziom uwagę i skupienie należne innemu piszącemu zanim zaczną oceniać. Ale.. co ja piszę?! Oni to wiedzą beze mnie.
Paulina_89 Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 przypominaja mi sie komentarze na Pudelku od 15latkow - "ale jestes gupia!" (ja nikogo nie obrazam, ja tylko inaczej mysle i jasno wyrazam swoje zdanie) Moglabym napisac cos wiecej, ale szkoda mi czasu
emigum Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 przypominaja mi sie komentarze na Pudelku od 15latkow - "ale jestes gupia!" (ja nikogo nie obrazam, ja tylko inaczej mysle i jasno wyrazam swoje zdanie) Moglabym napisac cos wiecej, ale szkoda mi czasu No wlasnie po co tracic czas. Daj link do swojego profilu na Pudelku.
lochraven Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 Prosze was, nie karmcie już trolla.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.