piotrek1980 Napisano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 6 Września 2012 tzn. ze czegos nie wiem ??? chce sie udac do Mississauga
sly6 Napisano 6 Września 2012 Zgłoś Napisano 6 Września 2012 Mississauga-miasto a Prowincja to Ontario a no nie wiesz,ze nalezy tez zdac egzamin na hamulce taka mala lektura do poduszki http://www.mto.gov.on.ca/english/dandv/driver/drvlicen.shtml
piotrek1980 Napisano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 6 Września 2012 no faktycznie, ze do poduszki - poniewaz niestety "administrator" nie potrafił odpowiedziec na jedno konkretne pytanie , no coz tak bywa. w PL to sie nazywa " czytanie ze zrozumieniem" ale dziekuje za informacje - mam jeszcze troche czasu wiec doczytam przepisy itp - a na pytanie ktore zadalem na samej gorze poszukam na innych stronach. jeszcze raz dzieki za info
sly6 Napisano 6 Września 2012 Zgłoś Napisano 6 Września 2012 ale na jakie pytanie nie dostales odpowiedzi? a moze nie ma na nie zadnej odpowiedzi,nie ma prostej a moze lepiej nie odpowiadac czy jak ktos zadaje Ci pytania to na wszystkie znasz odpowiedzi?
tapeta999 Napisano 6 Września 2012 Zgłoś Napisano 6 Września 2012 piotrek 1980 zadał pytanie a Ty sly6 na pytania odpowiadasz pytaniami... Może lepiej nic nie pisać jak się nie zna konkretnej odpowiedzi.
piotrek1980 Napisano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 6 Września 2012 na wszytskie odpowiadam lub mowie, ze nie znam odpowiedzi a moje pytanie bylo zakonczone pytajnikiem - wiec chyba nie problem aby zrozumiec
sly6 Napisano 7 Września 2012 Zgłoś Napisano 7 Września 2012 To widze ze musisz troche pobyc na forach fakt bywa ze ktos pisze ze nie zna odpowiedzi ale czasami takie pytania sie omija i naucz sie tego zawczasu lub tez napisz ze chce znac na to odpowiedz bo nie padal odpowiedz Czy z wyksztalceniem podstawowym jest sens sie wybierac do Kanady? Jest sens i nie ma sensu czy taka odpowiedz Cie zadawala ,a dlaczego tak napisalem?bo nie wiem co chcesz dalej robic,jakas jestes osoba ,czy bedziesz miec prace w Kanadzie ..To nie sa latwe odpowiedzi a tym bardziej jak masz takie wyksztalcenie.
Gucio Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 Jesli w kanadzie obowizuja te same zasady co w usa to zdanie prawa jazdy na tiry to dopiero poczatek problemow. Nikt ciebie nie zatrudni bez ubezpieczenia, a zadna firma ubezpieczajace nie da ci ubezpieczenia bez udokumentowanego doswiadczenia w kanadzie. Moj kumpel jezdzi na tirach (heavy duty trucks) w usa, no i aby zdobyc doswadcznie potrzebne do ubezpieczniea, jezdzial przez prawie pol roku za prawie darmoche jako drugi kierowca. Ontario to Quebec czyli francuskojezyczna czesc Kanady i tam zazwyczaj liczy sie jezyk francuski a nie angielski (ogolnie licza sie obydwa, ale francuski jest preferowany). Jak pojedziesz do mniejszczego miasteczka lub wsi to nikt z toba nie gedzie chcial mowic po angielsku. Wiem i pierwszej reki jako ze moja firma ma siedzibe w Waterloo, a sam tez bylem dwa razy w tamtych rejonach. Czy to jest wiza pracownicza, czy sponsorowanie przez prace ?
to-ja Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 "Ontario to Quebec" ???? Ontario to jedna prowincja, a Quebec to inna.
Gucio Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 A no faktycznie sie mi pomylilo, ale fakt jest faktem gadac z nami po angielsku nie chcieli niestety Inaczej bylo juz w Toronto.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.