Skocz do zawartości

Podróbki Czy Oryginały? Tj Maxx, Marshalls Itp.

Paulina_89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Akurat jakosc torebek Tommy'ego pozostawia duuuuuzo do zyczenia. Kiedys wygladaly calkiem przywoicie, ale firma zeszla na psy - maja mase torebek z wyrobow skoropodobnych, ktore sa zwyczajnie tandetne. Pewnie dlatego wygladaja jak podrobki... Zreszta jest wiecej takich firm, ktore znacznie obnizyly jakosc - przede wszystkim GAP, a ostatnio nawet CK. Szkoda :(

Co do outletow, to czasami klienci kupuja oryginaly i zwracaja podrobki - personel nie zawsze wylapuje takie rzeczy i wracaja one na polki. Nie tak dawno aresztowano kobiete, ktora wymieniala regularnie w TJ Maxx oryginaly torebek na podrobki - oszukala sklep na kilka tysiecy dolarow. Zlapano ja, gdyz kilka klientek przyszlo reklamowac zakupione przedmioty.

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Akurat jakosc torebek Tommy'ego pozostawia duuuuuzo do zyczenia. Kiedys wygladaly calkiem przywoicie, ale firma zeszla na psy - maja mase torebek z wyrobow skoropodobnych, ktore sa zwyczajnie tandetne. Pewnie dlatego wygladaja jak podrobki... Zreszta jest wiecej takich firm, ktore znacznie obnizyly jakosc - przede wszystkim GAP, a ostatnio nawet CK. Szkoda :(

Co do outletow, to czasami klienci kupuja oryginaly i zwracaja podrobki - personel nie zawsze wylapuje takie rzeczy i wracaja one na polki. Nie tak dawno aresztowano kobiete, ktora wymieniala regularnie w TJ Maxx oryginaly torebek na podrobki - oszukala sklep na kilka tysiecy dolarow. Zlapano ja, gdyz kilka klientek przyszlo reklamowac zakupione przedmioty.

Przypomina mi to historie jaka czytalam na pewnym blogu, o kobiecie ktora zwracala kremy do sephory, tylko te kremy nie mialy oryginalnej zawartosci. Kobieta kupowala krem, pewnie go gdzies przelewala, a opakowanie uzupelniala jakims innym kremem i taki oddawala. Zostala zlapana.

Napisano

W sklepach w USA jak TJMAXX czy Marshalls nie ma podrobek firm. To po pierwsze. Po drugie, to w 99% amerykanskie firmy ( obojetnie czy markowe czy nie ) produkuja ubrania poza USA- to nie ma to nic wspolnego z jakoscia. Ubrania np. Ralph Lauren sa produkowane w Korei Pd, China i gdzie sie tylko da. To samo z Nike, Tommy Hilfilger, Calvin Klein itd. Jak tu juz wspomnialy osoby- ubrania i akcesoria takich firm jak Calvin Klein czy Tommy Hilfilger zeszly calkowicie na psy z jakoscia.

Napisano

Pare miesiecy temu czytalem wywiad z CEO firmy TJX, ktora jest wlascicielem sieci TJ Maxx i Marshalls. Kobieta opowiadala jak to outlety ciesza sie wielkim zainteresowaniem ludzi i stad tez kilka lat temu sklepy te zaczely zamawiac produkty od duzych producentow. Generalnie pojecie starych kolekcji juz nie istnieje w tych sklepach, wszystko jest produkowane na zamowienie, zapewne idac w parze z gorsza jakoscia i kompletnie innymi wzorami ubran, ale dalej noszacymi metki TH, RL, CK czy innych.

Napisano

Co do made in china to teraz wsyzstko jest w stanach robione made in china lub teraz chyba bangladesh. Chyba dawno nie byłaś w USA ale Tommy Hilfiger to była dobra firma 10 lat temu tak jak CK. teraz niestety to jest chłam, g**no, szmata do podłogi. Dobre ciuchy sa jeszcze Polo Ralph Lauren w ich oryginalnych sklepach. Tommy hilfiger i CK to jest półka niżej.

W ogóle w sklepach typu Marshalls, TJMaxx wisi duzo chłamu i sporo kolekcji które chyba sa właśnie robione pod te sklepy, często może troche gorszej jakości, może jakiegoś mniej modnego wzornictwa.

Tak jak pisze @Saka zauważyłem że w Marshallu jest sporo jakis garniturów TH, CK, DKNY oraz koszulki polo ale te wzory widziałem juz tam 5 lat temu i cały czas dodają te same więc sa to chyba poprostu kolekcje szyte pod te sklepy często.

Tak jak w polsce w makro cash and carry masz narty Head i innych firm tańsze ale robione tylko dla sieci makro...

Ale generalnie to wiele firm poszło w tanią chinszczyzne i mysle ze bedzie od tego odwrot i powoli wracanie do jakości. Do tej pory mam bluze TH kupioną w usa 12 lat temu i jest ona świetna, nawet ktos ostatnio mi zaproponowal zebym mu ja sprzedał. Teraz takich rzeczy sie nie robi tylko same dziadostwo i chłam który ma sie rozlecieć za 2 lata żebys kupiła nowe i żeby gospodarka sie kreciła.

Kiedys w usa to nie mogłem walizki nigdy zamknąc wracając do PL, ostatnio miałem wolne miejsce bo naprawde zal mi było kasy na badziewie, nawet za darmo bym nie chciał tych szmat a rzeczy fajne w sklepie oryginalnym RL kosztowąły tyle że żal mi było kasy na to ale były porządne musze przyznać.

Napisano

Co do made in china to teraz wsyzstko jest w stanach robione made in china lub teraz chyba bangladesh. Chyba dawno nie byłaś w USA ale Tommy Hilfiger to była dobra firma 10 lat temu tak jak CK. teraz niestety to jest chłam, g**no, szmata do podłogi. Dobre ciuchy sa jeszcze Polo Ralph Lauren w ich oryginalnych sklepach. Tommy hilfiger i CK to jest półka niżej.

W ogóle w sklepach typu Marshalls, TJMaxx wisi duzo chłamu i sporo kolekcji które chyba sa właśnie robione pod te sklepy, często może troche gorszej jakości, może jakiegoś mniej modnego wzornictwa.

Tak jak pisze @Saka zauważyłem że w Marshallu jest sporo jakis garniturów TH, CK, DKNY oraz koszulki polo ale te wzory widziałem juz tam 5 lat temu i cały czas dodają te same więc sa to chyba poprostu kolekcje szyte pod te sklepy często.

Tak jak w polsce w makro cash and carry masz narty Head i innych firm tańsze ale robione tylko dla sieci makro...

Ale generalnie to wiele firm poszło w tanią chinszczyzne i mysle ze bedzie od tego odwrot i powoli wracanie do jakości. Do tej pory mam bluze TH kupioną w usa 12 lat temu i jest ona świetna, nawet ktos ostatnio mi zaproponowal zebym mu ja sprzedał. Teraz takich rzeczy sie nie robi tylko same dziadostwo i chłam który ma sie rozlecieć za 2 lata żebys kupiła nowe i żeby gospodarka sie kreciła.

Kiedys w usa to nie mogłem walizki nigdy zamknąc wracając do PL, ostatnio miałem wolne miejsce bo naprawde zal mi było kasy na badziewie, nawet za darmo bym nie chciał tych szmat a rzeczy fajne w sklepie oryginalnym RL kosztowąły tyle że żal mi było kasy na to ale były porządne musze przyznać.

Zgadzam sie z tym chlamem w sklepach. Pamietam, ze jakies 10 lat temu ciuchy byly duzo lepsze w sklepach- takie marki jak Gap, Banana Republic, nie wspominajac o Calvin Klein czy Tommy Hilfilger byly super pare lat temu. Teraz na pewno nie kupilabym nic z tych firm- ani w mallu ani w outletach. Jeszcze Ralph Lauren jakos sie trzyma z jakoscia.

Napisano

Najlepsze miał stroje dla drużyny olimpijskiej US które były made in China :)

No niestety dzisiaj wszystko jest made in china, ale w sumie mozna zrobic w china tez dobre rzeczy RL jeszcze sie z jakoscia trzyma i robi w china, Apple tez wszystko robi w china i jakość trzyma, no ale wiekszosc firm wybrała najtańsze materiały i stad tak to teraz wszystko wygląda że w sklepie nawet do reki tego nie chce sie wziac...

Kiedys, kiedys kupilem walizke TH chyba w Century21 w NYC no ale troche sie postarzała zuzyła, i chciałem nowa kupic no ale teraz robia te walizki ze faktycznie czlowiek sie zastanawia czy to orginał czy bazarowa podróba...a sprzedaż detaliczna w USA nie ma sie nawet w polowie tak dobrze jak kiedys no ciekawe dlaczego...

• 1 miesiąc później...
Napisano

Poki co kupuje tam tylko to co przynajmniej wyglada na porządne - jesli chodzi o ciuchy i torebki czy buty. Bibeloty do domu, typu jakies stojaki czy pudła tez daja rade. Ale fakt faktem mozna tam sie natknac na taki szmelc i widac, ze ludzie omijaja to szerokim lukiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...