Duska12345 Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Napisano 19 Września 2012 Dziendobry, chciała bym prosic o pomoc. Moj chłopak mieszka w USA, i jest na Green Card (zostało mu jeszcze sporo czasu do zdobrycia obywatelstwa). W czerwcu 2013 koncze edukacje w UK (ucze sie w collegu- 'Travel and Tourism' i zaocznie robie zawodowke fryjzjerska ). I tu jest moje pytanie, czy mam jakie kolwiek szanse na legalny pobyt w Usa ? - dodam ze od 2010 mam wize turystyczna na ktorej bylam w Usa 3 razy i mam w USA rodzine typu ciocia, kuzynki itp . Wiem ze najlepszym rozwiazaniem był by college lub uni w USA ale chciala bym dowiedziec sie czy są jakies inne opcje ktore pozwalały by mi na prace w zawodzie. Dziekuje ze pomoc.
sly6 Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Napisano 19 Września 2012 prace w zawodzie to wiza pracownicza ale tutaj musisz znalesc pracodawce i dobrego prawnika ktory bedzie wiedzial co i jak a tak pozostaje loteria wizowa,wiza studencka...
Duska12345 Napisano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2012 A gdybym wzieła ślub z moim partnerem w Polsce lub UK i starała sie o GC w Warszawie lub Dublinie/Belfascie? czy lepiej było by wziasc slub w USA? dziekuje za odpowiedz
lochraven Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Napisano 19 Września 2012 Jak ma GC a nie obywatelstwo, to obecne Priority date dla F2A jest 01JUN10 więc jakieś 2,5 roku musiałabyś poczekać.
kzielu Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Napisano 19 Września 2012 Slub Cie tylko ustawi w kolejce do GC i w dodatku przez caly czas oczekiwania bedziesz musiala utrzymac legalny status (inaczej nie dostaniesz GC). Mozliwosci poza studenckimi wizami masz niewielkie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.