kaskas21 Napisano 20 Września 2012 Zgłoś Napisano 20 Września 2012 4 lata temu byłam na wizie studenckiej F1(w Polsce ) na kursie językowym w Stanach...dostałam wizę na rok , wróciłam jednak wczesniej ponieważ kurs językowy trwał tylko 3 miesiące....jednak w paszporcie przy wyjeżdzie nie zabrano mi tego dokumentu potwierdzajacego wyjazd. Minęły 4 lata i ponownie chciałabym odwiedzic rodzinę, boje sie jednak ze moge miec problem z ponownym wjazdem....Nie wiem dlaczego wydawało mi sie to normalne ze wzgledu na przydzielony mi status D/S.... Bardzo prosze o radę....
kzielu Napisano 20 Września 2012 Zgłoś Napisano 20 Września 2012 Serio ? Odwiedzic rodzine na studenckiej ? Idz do ambasady po turystyczna...
kaskas21 Napisano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2012 nie na turystycznej oczywiscie ale skoro nie odnotowano mojego wyjazdu to teoretycznie wciąż przebywam na terenie stanów ...boje sie ze moge miec problem z uzyskaniem turystyczniej , choc wczesniej przed uzyskaniem studenckiej przyznawano mi turystyczną 4 razy wiem ze w przypadku nie zabranią tego dokumentu na granicy nalezy oddac ja do ambasady po powrocie do kraju ...ale chyba troche dziwnie byłoby to zrobić po 4 latach ;-) poradzono mi wyrwac ta kartke albo zmienić paszport ...ale sama nie wiem czy przez takie kombinacje nie pogorsze sytuacji
Joanna30 Napisano 20 Września 2012 Zgłoś Napisano 20 Września 2012 Informacja z działu FAQ na stronie ambasady: P.18 Nie zwróciłem formularza (I-94) przy wyjeździe z USA. Co powinienem zrobić? Jeżeli po powrocie do kraju znajdzie Pan/Pani w paszporcie formularz I-94 (biały) lub formularz I-94W (zielony), to jest możliwe, że Pana/Pani wyjazd z USA nie został właściwie odnotowany. Proszę nie zwracać formularza I-94 lub I-94W do Ambasady Stanów Zjednoczonych lub innego biura. Jeżeli opuścili Państwo terytorium Stanów Zjednoczonych podróżując samolotem lub statkiem należącym do przewoźników komercyjnych, istnieje możliwość zweryfikowania i odnotowania wyjazdu z USA, dlatego nie ma potrzeby podejmowania dalszych działań. Zalecamy jednak zachowanie wszystkich dokumentów świadczących o opuszczeniu terytorium USA (np. karty pokładowej), aby usprawnić wjazd do Stanów Zjednoczonych w przyszłości. Jeżeli opuścili Państwo terytorium USA drogą lądową, prywatnym statkiem lub prywatnym samolotem, proszę odwiedzić stronę internetową Urzędu ds. Ochrony Celnej i Granic (Customs and Border Protection), aby uzyskać dalsze instrukcje. http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-gen-faq.asp#54
kaskas21 Napisano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2012 ok czyli rozumiem, że gdzieś ktos to odnotował .....mam nadzieję... bo nie mam juz karty pokładowej dzieki za szybką odpowiedz ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.