izabela-karabela Napisano 19 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2006 sly dziekuje bardzo za pomoc. czy ta wiza canadyjska jest wiza jednorazowego wjazdu do canady czy moge wielokrotnie przekraczac granice podczas pobytu w usa? bo szukalam na ten temat w necie i znalazlam na temat wizy canadyjskiej: single entry. czy tak sie nazywa ta wiza o ktora ja powinnam sie starac czy jest to po prostu wiza turystyczna? czy ciezko jest ja dostac? i ile kosztuje taki interes?
sly6 Napisano 19 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2006 izabela-karabela jesli bedziesz na terenie USA to mozesz kilka razy przekroczyc granice pomiedzy USA i Kanada (tak mowia w Ambasadzie Kanady),ta wiza single entry to dotyczy jednokrotnego wjazdu na teren Kanady z Europy bo sa tez M-wielokrotnego przekroczenia granicy ale jak dla Ciebie to wiza single turystyczna.Nie jest ciezko dostac taka wize jesli dobrze sie do tego przygotujesz (Twoj plus to ze jestes studentka i bedziesz miec wize J-1).Koszt wizy wynosi 75 dol can za wize jednokrotnego przekroczenia granicy (zlotowkach bedzie 210 zl -a moze byc 220 zl).
gabrielangel Napisano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2006 odswiezam temat gdy bylem w 2003 (albo 2002) na WAT w usa, moi znajomi (dalsi, nie mam z nimi kontaktu) wjechali do kanaday (4 osoby) kupujac wize kanadyjska na granicy z kanada. tak przynajmniej twierdzili. czy ktos cos wie na ten temat ? dzieki i pozdr
sly6 Napisano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2006 to tylko tak twierdzili,,o wize starasz sie w Konsulacie tzn o promese a wlasciwa wize otrzymujesz na granicy...
greatboy Napisano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2008 To ja również odświeżę temat Mam pytanie odnośnie podobnej sytuacji, ale w drugą stronę. Co trzeba zrobić, by będąc w Kanadzie odbyć tygodniową wycieczkę do USA, a nie mając wcześniej amerykańskiej wizy ? Czy można się o nią starać na terenie Kanady ? Czy są to jakieś inne wizy, niż te które o które stara się w ambasadzie w Polsce ? I czy ktoś wie ile taka przyjemność kosztuje ? Z góry dziękuję Pozdrawiam
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2008 O wize turystyczna sie starasz i to w Konsulatach USA na terenie Kanady(ich jest pare),jesli mozesz to staraj sie o wize w Polsce bo w Kanadzie to moze wyniesc 2-3 tygodniu lub dluzej . cena bedzie taka sama tzn 131 dol usd .
greatboy Napisano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2008 Okej, dzięki za odpowiedz Wiem co chciałem. Pozdrawiam
Rademedes Napisano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2008 ja tylko dodam ze w Kanadzie trudniej o wize turystyczna do USA niz np starajac sie z Polski,
Nathali Napisano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2009 to ja znow odświeżam temat:) mam pytania co do przekraczania granicy. Jestem tuż po maturze i zamierzam zrobić sobie rok przerwy i wyjechać do kanady gdzie mieszka mój chłopak i razem z nim wrócić po 6 miesiącach-najdłuższy czas na jaki pozwalaja wjechać na okres tymczasowy. Będę miała bilet powrotny, pieniądze na utrzymanie i zapewnione mieszkanie. Moje pytanie brzmi czy będę miała problemy na przejściu? Jest możliwość, że mnie nie wpuszczą? i jakich pytań mogę sie spodziewać? bardzo prosze o odpowiedzi. z góry dzięki:)
Rademedes Napisano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2009 pytania na granicy sa raczej standardowe: - do kogo, kim jest ta osoba, - na ile lecisz (tutaj raczej odradzalbym mowienie ze na 6 miesiecy) ;-) - kto pokrywa koszty podrozy, - czym sie zajmujesz w Polsce - co bedziesz robic podczas pobytu w Kanadzie tak naprawde moga zapytac o wszystko i o nic
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.