Duska12345 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Dziendobry, mam pytanko bowiem moj tato wypelnił dzis formularz na loterie wizową 2014 dodajac zone i dwoje dzieci (ja i moja siostra (oby dwie mamy 18+ ale mniej niz 21)). Czy teraz moja mama moze wypełnic jeszcze jeden formularz dodajac meza i dzieci ? - czy to ze jej imie widnieje na formularzu meza odrazu spowoduje 'dyskwalifikacje'? Oraz ja i moja siostra oby dwie mamy wykształcenie srednie a wiec czy mozemy skladac jeszcze raz same? Mam nadzieje ze zabardzo nie namieszałam Dziekuje bardzo za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Nie namieszlas bo dla kogos kto czytal regulamin loterii to sa latwe odpowiedzi,proste i poczytal troche forum Tak Twoja mama moze wyslac zgloszenie i wlaczajac meza,i Was Ale wiesz o tym ze glowny aplikant musi sie kwalifikowac na wize na pobyt staly,jesli nie bedzie sie kwalifikowac to zadna osoba nie dostanie wizy na pobyt staly. To samo jest z wjazdem takiej osoby na teren USA,musi wjechac jako 1 ..mozecie tez razem leciec,. A i Twoja siostra jak i TY mozesz wyslac zgloszenie ale jak ktoras Was wylosuje to rodzice nie leca z Wami. a wysylacie zgloszenie przez rzadowa strone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duska12345 Posted October 2, 2012 Author Report Share Posted October 2, 2012 Tak wysylamy rządowa stroną dziekuje bardzo za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duska12345 Posted October 2, 2012 Author Report Share Posted October 2, 2012 sorki doszlam do wniosku ze mam jeszcze jedno pytanko ja wykształcenie srednie skoncze w maju 2013 ( technikum turystyczne i zaocznie zawodowke 'fryjzerska') i w maju 2013 tez mi minie 2lata odkad pracuje w salonie fryzjerskim. czyli wsumie jeszcze nie mam papierku ze mam wykształcenie srednie ale na 100% bede miala do maja czy to przejdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 wiele osob tutaj sie wypowiadalo ale tutaj chodzi ze masz miec te srednie jak wysylasz zgloszenie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
truski27 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 witam a ja mam pytanie mam skończoną szkołę średnią razem ze zdaną maturą, policealne studium turystyczne- mam dyplom ukończenia lecz nie mam zdanych egzaminów zawodowych z tego studium czy to studium bo mam dyplom się liczy? jak będzie to po angielsku we wniosku dv-2014 gdzie się wybiera ukończone szkoły ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emigum Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 witam a ja mam pytanie mam skończoną szkołę średnią razem ze zdaną maturą, policealne studium turystyczne- mam dyplom ukończenia lecz nie mam zdanych egzaminów zawodowych z tego studium czy to studium bo mam dyplom się liczy? jak będzie to po angielsku we wniosku dv-2014 gdzie się wybiera ukończone szkoły ? masz srednie z dyplomem. i w maju 2013 tez mi minie 2lata odkad pracuje w salonie fryzjerskim. Bez znaczenia. Sorki, ale fryzjer to nie jest zawod z "Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) range of 7.0 or higher." http://www.onetonlin...mary/39-5012.00 Chyba ze jestes ksiegowa w zakladzie fryzjerskim wtedy... http://www.onetonlin...mary/13-2011.01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.