Skocz do zawartości

Theraflu W Bagażu

avanti23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czyli uważacie że jeden 2 mogę wrzucić do bagażu, ale lepiej podręcznego? aaa i muszę to gdzies zgłaszać a jakimś druku?

Daj spokoj, ja bralam tabletki nasenne (bo mam problem ze spaniem w samolocie, ze wzgledu na moj strach przed lataniem ;)) , przeciwbolowe i multiwitaminowe na wlasny uzytek wszystko i nigdy nikt mnie nie zatrzymal i nie pytal co to jest. Tabletki mialam w bagazu podrecznym, zeby w razie czego, gdyby mieli z nimi jakis problem, po prostu przed wejsciem do samolotu je wyrzucic do kosza. Nic takiego nie kazali mi robic

Napisano

Ja miałam ze sobą roczny zapas soczewek kontaktowych (w głównym) i dwa opakowania ibupromu i Cholisept (w podręcznym) jak teraz leciałam i nawet mi do głowy nie przyszło, żeby mieć przez to jakieś problemy... Jakbyś chciała pasztet czy jabłko przywieźć to bylby problem :P Naprawdę nie ma powodu do paniki! :)

• 1 rok później...
Napisano

Ja muszę zabrać 3 opakowania leku + 3 opakowania żelaza na receptę. Czy muszę mieć na to jakieś papiery od lekarza?

Napisano

ja brałem ze sobą razem 8 opakowań różnych lekarstw. włożyłem je do głównego bagażu, nic nikomu nie mówilem i nikt ode mnie nic nie chciał.

Napisano

Ja muszę zabrać 3 opakowania leku + 3 opakowania żelaza na receptę. Czy muszę mieć na to jakieś papiery od lekarza?

Bez strachu. Tylko Polish Saussage jest na cenzurowanym. dwa tygodnie temu jak celnik zobaczyl na deklaracji ze z Polski przyleciałem to prosto na "myjke" mnie skierowal. Tam jego kumpe przepuścili moje walizki rzez rentgena i wsio. Nic ich nie zaciekawilo.... Posmialismy się trochę bo jeden z nich wiedział gdzie w Portland polska kielbase się kupuje...

Napisano

Dzięki, żadna przyjemność się faszerować, ale mus to mus. Wyobraziłam sobie zapach w samolocie po wyjęciu kiełbaski wiejskiej, takiej palcówki ;) I uciekać nie ma dokąd ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...