morten Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Czy mogę zabrać ze sobą rower (BMX) lecąc do USA? Czy nie będzie problemu z przetransportowaniem go w samolocie i ogólnie czy istnieje taka możliwość? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Poszukaj postów c4r0. On przewoził rower do USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Jasne - ja zabralem jako sztuke bagazu (Spec FSR XC Pro w rozmiarze L wiec troche wiekszy niz BMX) - wzialem z rowerowego karton po rowerze, zdjalem kola, odkrecilem mostek na rurze sterowej i kierownica wisiala luzem na przewodach hamulcowych - dolecial spoko, bez uszkodzen... Lecialem jak zwykle KLM/Delta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
c4r0 Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Brałem rower z USA do PL Lufthansą. Spakowałem go w pudła o wielkości i masie nie przekraczającej limitu, razem z pozostałymi moimi rzeczami, więc to szło jako zwykły bagaż, a nie "rower". Jak na infolinii spytałem o przewiezienie roweru tak po prostu (przychodzisz z rowerem na lotnisko) to można tak zrobić ale w Lufthansie podali mi koszt $400 plus do tego każdy lot po drodze musi akceptować taki bagaż. W moim przypadku lot po przesiadce (z FRA do Polski) był za małym samolotem i powiedzieli że nic z tego nie będzie (ale i tak nie zapłaciłbym $400...). BMX powinien dać się zapakować nawet do zwykłej dużej walizki, więc nie powinno być problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morten Posted December 20, 2012 Author Report Share Posted December 20, 2012 OK. Wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.