Suzanna1234 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Witam, Moj maz jest w trakcie deportacji do Polski... mamy dziecko -urodzone w USA. Wiem ze przy wyrabianiu paszpotru dla dziecka musza byc obecni obydwoje rodzice. Wiec moje pytanie brzmi w jaki sposob bede mogla wyrobic paszport dziecku jesli moj maz bedzie w Polsce i nie ma mozliwosci byc tutaj na miejscu? I jak dlugo paszport jest wazny od daty wydania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 ale jaki paszport,polski czy tez amerykanski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suzanna1234 Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 paszport amerykanski, z tego co wiem to polski paszport trzeba odnawiac co rok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 polski paszport fakt bylo co roku ale po nowelizacji dla malych dzieci takie paszporty sa wazne przez okres 5 lat http://www.fakt.pl/Paszporty-malych-dzieci-beda-wazne-dluzej-,artykuly,167365,1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suzanna1234 Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 Ok, ale w jaki sposob mam zalatwiac paszport dla dziecka bez obecnosci meza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 jesli chodzi o polski paszport to nalezy miec polski akt urodzenia masz go moze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suzanna1234 Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 Polski akt urodzenia meza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 dziecka a co do zgody to jest to wykonalne nawet jak Ojciec dziecka jest po za USA.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suzanna1234 Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 Moje dziecko jest urodzone w usa, nie mam polskiego aktu urodzenia, Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 no to albo zalatwisz ten akt przez Polski Konsulat,przez kogos z rodziny,przyjaciol-znajomych w Polsce lub tez pozostaje paszport amerykanski tutaj masz co trzeba aby wyrobic paszport jesli z 1 rodzicow nie ma na miejscu http://www.londynkg.polemb.net/?document=96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.