pi3cho82 Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Witam Czy wyjeżdżając do USA na wakacje potrzebuje kartę kredytową? W planach wynajęcie samochodu i objazd zachodniego wybrzeża USA. Dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam
mariano85 Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Wiele firm które wypożyczają samochody żądają karty kredytowej A jak masz debetowa jak ja miałem to "zamrażali" mi kase ok 600$ i po oddaniu samochodu odzyskiwałem znowu ta kase! Ale tylko niektóre firmy tak chciały robić. Ogolnie mówiać wyrób sobie karte kredytową!!
kzielu Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Ogolnie rzecz biorac potrzebujesz.
Dejmos Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Poczytaj o karcie debetowej banku BZ WBK do konta walutowego w USD
dareknow0 Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Tak, jest bardzo potrzebna np.przy wynajęciu pokoju w hotelu.
primrose1321 Napisano 12 Października 2012 Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Karta kredytowa badz debetowa - bez roznicy-ktoras bedzie potrzebna. Aczkolwiek nie zgadzam sie z otwieraniem konta walutowego..po co?????? Przy platnosciach karta polska VISA bank bedzie cie obciazal wg dziennego kursu danej waluty. Absolutnie konta walutowego nie potrzebujesz.
Big Napisano 12 Października 2012 Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Polecam kredytowa. I tak, potrzebujesz. A najlepiej 2 - dobrze, jesli z roznych bankow i z roznych systemow - Visa/Mastercard.
Dejmos Napisano 12 Października 2012 Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Karta kredytowa badz debetowa - bez roznicy-ktoras bedzie potrzebna. Aczkolwiek nie zgadzam sie z otwieraniem konta walutowego..po co?????? Przy platnosciach karta polska VISA bank bedzie cie obciazal wg dziennego kursu danej waluty. Absolutnie konta walutowego nie potrzebujesz. Za operację przewalutowania pobierana jest dodatkowa opłata.
pyśka Napisano 12 Października 2012 Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Karta kredytowa badz debetowa - bez roznicy-ktoras bedzie potrzebna. Aczkolwiek nie zgadzam sie z otwieraniem konta walutowego..po co?????? Przy platnosciach karta polska VISA bank bedzie cie obciazal wg dziennego kursu danej waluty. Absolutnie konta walutowego nie potrzebujesz. Nie zgodzę się z Twoim stwierdzeniem, że nie ma różnicy czy karta jest debetowa czy kredytowa. W USA ciężko jest cokolwiek załatwić z debetówką, aczkolwiek nie jest to zupełnie niemożliwe. Jak ktoś już wyżej wspomniał hotel wymaga kredytówki, wynajęcie samochodu to również ta sama bajka. Drugą sprawą jest fakt, że nie każdy w Polsce kwalifikuje się do wydania dla niego karty kredytowej, dlatego warto jest założyć konto walutowe. Ja mam w BZ WBK i dostałam do niego kartę niby to debetową, ale wypukłą, która póki co w 100% miejsc działa jako kredytowa. Pierwszy rok korzystania z takiego "cuś" jest darmowy a później zawsze można zlikwidować. Wg mnie konto walutowe jest absolutnie potrzebne jeśli ktoś nie ma karty kredytowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.