yrp Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 Witam, proszę o pomoc w wyjaśnieniu mojej wątpliwości Aktualnie przebywam w Kanadzie na wymianie studenckiej. We wrześniu tego roku udałem się na krótką wycieczkę do Bostonu. Na granicy dostałem Białą kartkę I-94 A Departure Record z datą ważności do 22. Marca 2013. Czy to oznacza, że mogę w przyszłym tygodniu ponownie bez problemów przekroczyć granicę kanadyjsko-amerykańską i udać się do Nowego Jorku? Proszę o pomoc i pozdrawiam
ilya_ Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 nie, taka karteczke dostajesz za kazdym razem gdy wjezdzasz na terytorum usa [na podstawie rozmowy z urzednikiem]. za kolejnym razem bedzie juz tam inna data, moze byc krótsza.
yrp Napisano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Października 2012 a czy ten kilkudniowy pobyt w zeszłym miesiącu może spowodować, że nie będą chcieli mnie wpuścić, czy w żaden sposób to nie wpływa na kolejne przekroczenia granicy? (wizę mam ważną do 2022 roku)
sly6 Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 Moze od tego zacznijmy ze ta I-94 dziala nadal jesli chcesz w przyszlym tygodniu wjechac na teren USA a wiec nowej mozesz nie dostac na granicy tutaj jest to dokladnie opisane co i jak http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/rejestracja-wyjazdu-z-usa---formularz-i-94/rejestracja-wyjazdu-z-usa-po-powrocie-do-kraju.html jak chcesz dostac nowe I-94 to nalezy zwrocic ta co masz ..
Rademedes Napisano 21 Października 2012 Zgłoś Napisano 21 Października 2012 nie, taka karteczke dostajesz za kazdym razem gdy wjezdzasz na terytorum usa [na podstawie rozmowy z urzednikiem]. za kolejnym razem bedzie juz tam inna data, moze byc krótsza. Na szczescie nie prawda. Osoby podrozujace pomiedzy USA/Kanada/Meksykiem moga zachowac kartke I94 do czasu jej wygasniecia. Powinni ja oddac przy ostatniej wizycie, ktora miesci sie w okresie waznosci I94. Jesli to sie nie uda to mozna oddac to do US Immigration na lotnisku w Kanadzie. Oczywiscie dobrze jest to zrobic przed wygasnieciem tej kartki.
ilya_ Napisano 21 Października 2012 Zgłoś Napisano 21 Października 2012 nie, taka karteczke dostajesz za kazdym razem gdy wjezdzasz na terytorum usa [na podstawie rozmowy z urzednikiem]. za kolejnym razem bedzie juz tam inna data, moze byc krótsza. Na szczescie nie prawda. Osoby podrozujace pomiedzy USA/Kanada/Meksykiem moga zachowac kartke I94 do czasu jej wygasniecia. Powinni ja oddac przy ostatniej wizycie, ktora miesci sie w okresie waznosci I94. Jesli to sie nie uda to mozna oddac to do US Immigration na lotnisku w Kanadzie. Oczywiscie dobrze jest to zrobic przed wygasnieciem tej kartki. tak, to co napisalem nie jest prawdą ;] sly6 juz mi przyblizyl ten temat strona ambasady....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.