morella Napisano 14 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 moja corka chce ze swoim zespolem tanca (hip hop) jechac do Las Vegas ,tak wlasnie Las vegas ,nie wiem czemu to musi byc tam ,no ale ,wygrali jakis tam konkurs ,europejskie eliminacje no i dalszy etap jest wlasnie tam .Ona ma 16 lat .Ale ja nie wiem jak to w ogole zorganizowac ,nie mam pojecia jak sie do tego zabrac.Mieszkamy w Holandii od 8 lat ,mamy tu dom ,hipoteke ,ona sie uczy w szkole sredniej ale nie mamy paszportow holenderskich .Nie bylo mi to potrzebne! az do tej pory,Jej holenderscy koledzy beda mieli latwiej z ta wiza ,a ona? Mamy to zalatwiac przez konsulat tutaj w Holandii?No przeciez nie w Polsce? Bardzo prosze o jakies oswiecenie w tej sprawie ,jak dlugo sie czeka? wyjazd jest zaplanowany na sierpien 2013,bilety chca zarezerwowac juz w styczniu ,jak dla mnie to chyba jest za skomplikowane zeby to sie jej udalo.No ale musze sprobowac jej to zalatwic.Moze tanczyc w Las Vegas ,to chyba sie nie zdarzy za szybko nastepna okazja?:)Dzieki z gory za odpowiedz!!
Joanna30 Napisano 14 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 Oczywiście, że może starać się o wizę z Holandii. Wszystkie info znajdziesz na stronie ambasady: http://thehague.usembassy.gov/ Nie wiem, jak długo się czeka, ale powinniście wyrobić się do stycznia, jeśli już teraz zaczniecie się starać o wizę.
morella Napisano 14 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 Dziekuje Joanno za szybko odpowiedz,czyli nie wyglada to tak nierealistycznie jak najpierw myslalam....a w ogole to dobrze trafilam? mamy sie starac o wize sluzbowa ,turystyczna? B-2 czy B-1 jedzie mala grupa 12 osob milodziez na wystepy.na 8 dni Pozdrawiam
Joanna30 Napisano 14 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 A Holendrzy będą się starać o wizy? Jeśli nie, to znaczy, że jadą tam jako turyści. Ale to się upewnij.
morella Napisano 14 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 A Holendrzy będą się starać o wizy? Jeśli nie, to znaczy, że jadą tam jako turyści. Ale to się upewnij. W informacji ktora dostalismy ze szkoly tanca ,napisali ze wszyscy maja miec wizy ,wiec ,nie wiem ,o jako wize mamy sie starac..
Joanna30 Napisano 14 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 No to musisz się upewnić, o jaką wizę masz się starać. Według mnie to może być wiza B1/B2, ale być może nie...
sly6 Napisano 15 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2012 Holendrzy nie musza miec wizy turystycznej do USA ale jesli Oni musza tzn ze nie chodzi o taka wize jak wiza turystyczna czy tez biznesowa chyba ze pobyt ma byc dluzszy niz 90 dni w USA..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.