mi.ki Napisano 25 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 Po pierwsze, jako "nowy" na forum chciałbym się ze wszystkimi przywitać! Mam świadomość, że podobnych tematów jak mój jest wiele, ale proszę Was o wyrozumiałość. Kończę studia i zamierzam szukać pracy a zmiana miejsca zamieszkania jak najbardziej wchodzi w grę. Pierwszy problem - wiza. Loteria to loteria, ale zastanawiam się, czy są bardziej realne szanse uzyskania imigracyjnej wizy pracowniczej? Czytałem też, że w przypadku niektórych zawodów nie jest wymagana oferta pracy ze stanów, są pewne grupy preferencyjne(talent, rzadka umiejętność wymagająca talentu) - ale jak to wygląda w praktyce, czy w ogóle warto próbować w ten sposób? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
sly6 Napisano 25 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 Witaja jakie to masz talenty,umiejetnosci?cos na miare miedzynarodowych ?np Naroda Nobla
Joanna30 Napisano 25 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 Na stronie ambasady znajdziesz kategorie wiz pracowniczych: http://polish.poland...t_based_iv.html Poczytaj także forum w dziale wiz pracowniczych i sam oceń, czy masz takie zdolności i możliwości, aby taką wizę otrzymać.
c4r0 Napisano 25 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 Mam znajomego który dostał zieloną kartę jako outstanding researcher, ale gość najpierw zrobił doktorat w USA a potem rozkręcił własny biznes przez rok w USA (jako OPT po studiach) i robił badania związane z leczeniem nowotworów. Jesteś w podobnej sytuacji? A z jakiej dziedziny jesteś? Może na początek internship będzie dobry?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.