Skocz do zawartości

Loteria Wizowa A Separacja

globi0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

złożyłem wniosek na loterii wizowej - razem z żoną, bo tak wymagane. I teraz mam pytanie - co mam zrobić jeżeli wygram a żona dojdzie do wniosku, że jednak ze mną nie wyjeżdża? Mogę iść do ambasady sam? Zakładam, że rozwodu nie będzie.

I jeszcze jedno pytanie - z tego co czytałem - muszę podać adres w USA, na który przyjdzie zielona karta. Nie mam żadnej rodziny ni znajomych w stanach - jest jakieś praktyczne rozwiązanie tego problemu?

Napisano

1. na wniosku trzeba umieścić wszystkich członków rodziny, ale po wylosowaniu nie ma konieczności procedować tych wszystkich osób - odsyła się dokumenty tylko tych członków rodziny, które są zdecydowane na wyjazd

2. poczytaj forum w temacie loterii DV 2013 - były tam podawane przykłady, jak to rozwiązać

Napisano

Cześć,

złożyłem wniosek na loterii wizowej - razem z żoną, bo tak wymagane. I teraz mam pytanie - co mam zrobić jeżeli wygram a żona dojdzie do wniosku, że jednak ze mną nie wyjeżdża? Mogę iść do ambasady sam? Zakładam, że rozwodu nie będzie.

I jeszcze jedno pytanie - z tego co czytałem - muszę podać adres w USA, na który przyjdzie zielona karta. Nie mam żadnej rodziny ni znajomych w stanach - jest jakieś praktyczne rozwiązanie tego problemu?

ale mam pytanie, złozyłeś ty + zona i żona + ty dwa wnioski? bo jak tak i by wylosowali żonę jako głównego aplikanta wtedy ona musi sie ubiegać o GC i wyjechać do usa przed toba albo razem z Tobą

Napisano

Mikun, ja cię bardzo proszę... przecież globi0 wyraźnie napisał.

no niby tak haneczka ale niedoprecyzował w sumie, czasami ludzie skrótów myslowych używają...

a moze złozył jeden ale jako pierwsza podał żonę :) bo myslał ze to bez znaczenia :) Panie przodem jak to się mówi :)

Napisano

Złożyliśmy dwa. Pytanie oczywiście ma sens, kiedy ja wygram.

A co do adresu - znacie jakieś godne polecenia firmy, który taki adres korespondencyjny pomogą zorganizować?

Napisano

Złożyliśmy dwa. Pytanie oczywiście ma sens, kiedy ja wygram.

A co do adresu - znacie jakieś godne polecenia firmy, który taki adres korespondencyjny pomogą zorganizować?

globi wyluzuj na 98% nie wygrasz, a jak wygrasz to przeszukasz to forum napiszesz kilka postów i zdobedziesz te informacje, a jak CI sie nudzi to poszperaj teraz...nie ma co dzielic skóry na niedzwiedziu i sie martwic o adres na jaki ma przyjsc GC jak losowanie dopiero za pol roku prawie...

Ty sie lepiej martw co bedzie jak zona wygra, może jej zafunduj wycieczke na Hawaje- waszą ostatnią podróz, podczas której aktywujesz swój GC :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...