elzbieta90 Napisano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Z koleżanką chcemy się wybrać na work & travel 2013 do Las Vegas, czy ktoś z was tam kiedyś pracował i mógły nam coś polecić? Gdzie najlepiej szukać pracy i jakiegoś domu lub pokoju do wynajęcia?
Brian2 Napisano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2012 O "wysoką" posadę możecie pomarzyć. Z tego co wiem nawet wynajem pokojów są okropnie drogie. Mimo wszystko życzę szczęścia i powodzenia
elzbieta90 Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2012 Nam nie chodzi o jakąś super pracę, jesteśmy studentkami ;P więc cokolwiek się przyda, oczywiście żeby można było się także utrzymać jakoś
Brian2 Napisano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2012 Praca typu sprzątanie, pomoc w kuchni zawsze się znajdzie. Problem z wynajmem to odróżnienie wynajmu na stałe od wynajmu jak dla turysty.
elzbieta90 Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2012 tylko problem w tym że przed wylotem do USA musimy mieć już zapewnioną pracę, nie można już tak jak kiedyś wyjechać i na miejscu sobie szukać pracy. Bo my dostajemy wize studencką J1 planujemy wyjazd pod koniec czerwca do początku października.
sly6 Napisano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2012 wize studencką J1 to nie zadna wiza studencka a wiza J-1 na work i travel i nie tylko.. a wiza typowa studencka do nauki ,studiowania to F-1
Aniavb2 Napisano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2012 Popiszcie bezpośrednio do hoteli, moteli może się odezwą i dopełnicie reszte formalnościami ... generalnie nie polecam Vegas na 3 miesiące pracy, tam jest tak gorąco, że cieżko wytrzymać... no ale wieczorami to się tam życie zaczyna... Polecam
Brian2 Napisano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2013 Popiszcie bezpośrednio do hoteli, moteli może się odezwą i dopełnicie reszte formalnościami ... generalnie nie polecam Vegas na 3 miesiące pracy, tam jest tak gorąco, że cieżko wytrzymać... no ale wieczorami to się tam życie zaczyna... Polecam Tylko z powodu panujących upałów miałyby nie jechać?! Bez przesady. W Vegas wcale nie jest gorąco cały rok. Klimat pustynny rządzi się własnymi prawami. W lato temperatura moze wyniesc i 110 F, by w styczniu spaść do 34 F, czyli około 0 celsjusza. Pytanie po hotelach czy motelach o pracę jest totalnie bezsensu. Najlepiej znaleźć ofertę pracy oferowaną przez owe skupiska ludzi. Myślę że z pracą nie byłoby tak trudno jak ze znalezieniem taniego mieszkania czy wynajmu.
kzielu Napisano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2013 W zeszłym roku byłem 31 stycznia w Vegas w Nellis AFB na Red Flag i upał był niemiłosierny jak stałem na skrawku pustyni w bazie pomiędzy pasami startowymi... Trudno sobie wyobrazić jak by było w środku lata...
Aniavb2 Napisano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2013 Dlatego do Vegas nie jedzie się pracować tylko bawić, w październiku to pn, wt, sroda pustki w porównianiu z weekendem. gdzie zjeżdza się mnóstwo ludzi. Upały męczące, nawet nad basenem nie dało się długo wysiedzieć...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.