nemo1 Napisano 11 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2013 Hej Mam takie pytanie: Mam zielona karte ale już ją przesiedziałem w Polsce więc nie biorę jej pod uwagę. Mam paszport kraju który jest w VWP więc muszę sie zarejestrować w esta. Moje pytanie: w formularzu jest pytanie czy kiedykolwiek odmówiono Ci wizy - zanim otrzymałem GC odmówiono mi wizy - co mam tam zaznaczyć bo zaznaczając nie jednocześnie wykluczam możliwość otrzymania promesy? i drugie pytanie zakładając ze zaznaczam nie i otrzymam promese to jak urzednik mnie sie zapyta na lotnisku czy bylem juz w usa to co mu odpowiedziec? jak powiem ze bylem juz 7 razy to sie zapytac jakim cudem skoro on tego nie ma w historii a jak mu powiem ze mam gc ale jej nie uzywam bo ja przesiedzialem to nigdy nie wiadomo co ze mna zrobi co sadzicie co powinienem zrobic?
kzielu Napisano 11 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2013 Po pierwsze odpowiedziec zgodnie z prawda, po drugie to wszystko w historii beda mieli powiazane z Toba, po trzecie to dodatkowo wszystko wyjasnisz w ambasadzie starajac sie o promese.
sly6 Napisano 11 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2013 zrzeknij sie GC ,nim bedziesz sie starac o wize lub tez wlot przesiadziales GC ale nadal jestes w systemie jako rezydent USA..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.