idaho Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Witam Wszystkich Podczas lotu do USA stewardessy rozdają formularz,który wypełnia się -część zabiera celnik po przylocie i część oddaje się przy wylocie,żeby wiedzięli ,że wróciłem do Polski.? Czy tak to się odbywa? Przepraszam,że tak mało inteligentnie to opisałem,ale może ktoś trochę dokładniej wyjaśnić ten druk/formularz i procedurę,chcę uniknąć sytuacji,że przez przeoczenie nie będę mógł ponownie wlecieć na teren USA (a już ktoś pisał na forum o takiej sytuacji,że "Pani nie zabrała karteczki" i osoba ta teoretycznie przebywa dalej w USA podczas gdy jest od dawna w Polsce) Dziękuję
kzielu Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Poczytaj o I-94. Jej kawalek wklejaja do paszportu, pozniej sie go oddaje przy wylocie, jednak jest to drugorzedna dokumentacja wyjazdu - dane biora z list pasazerow... Wiec nawet jak nie oddasz to nie ma zadnej tragedii - mozna odeslac do ambasady ale i tak nie jest to strasznie istotne.
sly6 Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 odsyla sie druk I-94 ale http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/rejestracja-wyjazdu-z-usa---formularz-i-94/rejestracja-wyjazdu-z-usa-po-powrocie-do-kraju.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.