Skocz do zawartości

Mam Pytanie...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukajac teraz porad w necie doczytalam, ze powinnam niezwlocznie odeslac I-94 do Kentucky, zeby nie bylo, ze niby nadal jestem w Stanach. Ale trafilam tez na wypowiedzi osob, ktore pisaly, ze mieli podobna sytuacje i nie odsylali tej karteczki do usa, a wlatujac do USA nie mieli problemow na granicy. Chcialam zapytac czy ktos mial w ostatnim czasie podobna sytuacje? czy z I-94 z poprzedniej wizyty, ktorej termin minal probowal wjechac do USA i czy mial jakies problemy> wdzieczna bede za info.

Zdarzało się. Np. kiedy miałem krótką przesiadkę i zapomniałem oddać I-94. Wspomniałem na wjeździe to machnęła babka ręką.

Napisano

Ja miałem podobnie. Zdaje się, że wlatując do USA miałem nawet stary I-94 w paszporcie :) Usłyszałem "o, a to powinni byli ci zabrać", wyrwano go i wstawiono nowy...

Napisano

ana.lu 11 marca zadalas podobne pytanie o zdjecie i dostalas odpowiedz,czytasz odpowiedzi czy tez nie ?

mozesz doniesc zdjecie na rozmowe...

co do I94 problem jest taki ze cherry-lady wyjezdzala do Kanady i z Kanady leciala po za Kanade a to sa inne Panstwa

co innego jak sie leci z USA ,wtedy system to wylapie,powinien wylapac ,nawet jak sie nie odda I-94.

Napisano

KaeR i c4r0 dzieki za info!

......

co do I94 problem jest taki ze cherry-lady wyjezdzala do Kanady i z Kanady leciala po za Kanade a to sa inne Panstwa

co innego jak sie leci z USA ,wtedy system to wylapie,powinien wylapac ,nawet jak sie nie odda I-94.

sly6 po raz kolejny trafiam na tym forum, kiedy udzielasz na sile odpowiedzi i w dodatku trudno zrozumiec sens Twojej wypowiedzi. Pytalam konkretnie czy ktos mial podobna sytuacje, do tej ktora opisalam oczekujac konkretnej odpowiedzi. I taka zechcial udzielic zarowno Kaer jak i c4r0. Dzieki!

Napisano

ale Oni udzielili odpowiedzi na temat wylotu z USA a nie Kanady

rozumiesz to czy tez nie>

spytaj sie Ich dokladnie jak wylatywali,,z USA czy tez Kanady..i zobaczysz jak jest ,wtedy pisz kto i jakiej Ci udzielil odpowiedzi

chyba ze taka odpowiedzi Ci odpowiada to nic nie pisze dalej ale pomysl troche nad tym dobrze?>spytaj sie kogos jak wylatywal i gdzie sa zostawione dane kogos,na terenie USA czy tez Kanady ,...to sa jednak 2 oddzielne Panstwa .

i tyle w temacie

jak chcesz cos wiecej to Ci opisze to w prywatnej odpowiedzi

Napisano

ale Oni udzielili odpowiedzi na temat wylotu z USA a nie Kanady

rozumiesz to czy tez nie>

spytaj sie Ich dokladnie jak wylatywali,,z USA czy tez Kanady..i zobaczysz jak jest ,wtedy pisz kto i jakiej Ci udzielil odpowiedzi

sly6 - powaznie - what??

Moje pytanie bylo konkretne i jasno sformulowane: Chcialam zapytac.. czy z I-94 z poprzedniej wizyty, ktorej termin minal probowal wjechac do USA i czy mial jakies problemy> wdzieczna bede za info.

Kolega pierwszy odpowiedzial: Zdarzało się. Np. kiedy miałem krótką przesiadkę i zapomniałem oddać I-94. Wspomniałem na wjeździe to machnęła babka ręką.

Kolega drugi: Ja miałem podobnie. Zdaje się, że wlatując do USA miałem nawet stary I-94 w paszporcie :) Usłyszałem "o, a to powinni byli ci zabrać", wyrwano go i wstawiono nowy...

chyba ze taka odpowiedzi Ci odpowiada to nic nie pisze dalej ale pomysl troche nad tym dobrze?>spytaj sie kogos jak wylatywal i gdzie sa zostawione dane kogos,na terenie USA czy tez Kanady ,...to sa jednak 2 oddzielne Panstwa

Obie powyzsze odpowiedzi krotkie i rzeczowe! W pelni mi to odpowiada. Rozumiem wszytsko. Zwroc uwage, ze pytam o ponowny WJAZD do USA ze stara I-94 (czy sa problemy). Kanada nie ma tu najmniejszego znaczenia, bo I-94 dotyczy USA i w momencie przekraczania granicy/opuszczania/wyjezdzania z USA ta karteczka powinna byc usunieta z mojego paszportu i pozostac w USA.

W obu przypadkach padla odpowiedz, ze nie ma problemu, bo to nie nasza wina, ze mamy ta karteczke ('machnela reka' , '..powinni ci byli to zabrac'). Komus to umknelo, ktos niedopatrzyl, zapomnial. Zdarza sie. Wszytsko w temacie!:))

i tyle w temacie

jak chcesz cos wiecej to Ci opisze to w prywatnej odpowiedzi

Nie chce. Absolutnie. i mala uwaga prosze nie komplikuj i nie mieszaj na forum jak nie jestes czegos pewien, udzielaj sie zywo w tematach, ktore Cie dotycza, masz wiedze, badz przynajmniej mozesz jakos pomoc.

Napisano

jesli Ci odpowiada to faktycznie nie mam nic dopowiedzenia

ja znow znam inne przypadki kiedy wlasnie ktos lecial przez Kanade,nie oddal I-94 i mial pewne problemy na granicy..to tyle z mojej strony

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...