Skocz do zawartości

Przekraczanie Granicy Usa Z Kanadą

neko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

niedługo wyjeżdżam do USA, dostałam wizę na 10 lat i dopiero okaże się jak długo będe mogła tam zostać.

Chciałabym się dowiedzieć czy gdy będę już w Stanach to czy mozliwym dla mnie będzie odiwedzanie np. Kanady czy Meksyku?

Czy w momencie kiedy pojadę do Kanady na kilka dni i wrócę to nie będę miała problemów na lotnisku w Stanach?

Dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

Nie dostalas wizy na 10 lat bo takiej nie daja

Dostalas promese wizy wazna 10 lat, ktora moze sie stac niewazna, w momencie gdy przekroczysz pobyt wbity na lotnisku (ktory jest wiza) w USA.

Napisano

Nie dostalas wizy na 10 lat bo takiej nie daja

Dostalas promese wizy wazna 10 lat, ktora moze sie stac niewazna, w momencie gdy przekroczysz pobyt wbity na lotnisku (ktory jest wiza) w USA.

Tak, tak, pisząc "wiza" posługiwałam się skrótem myślowym.

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Pytałam o to czy podczas LEGALNEGO pobytu w USA mogę poleciec na parę dni np. do Kanady. Mam w Kanadzie kuzyna i chciałabym go po prostu odwiedzić a potem wrócić w LEGALNYM czasie do USA.

Napisano

Możesz. Pamiętaj jednak, że ponownie czeka Cię rozmowa z customs jak będziesz wracać. Na przejściu drogowym nikt mi nie zabierał I-94 i wogóle nikt nie rozmawiał po stronie amerykańskiej. I-94 był ten sam po powrocie. Jeśli polecisz samolotem, to prawdopodobnie będziesz musiała oddać I-94 przed odlotem.

Napisano

Możesz. Pamiętaj jednak, że ponownie czeka Cię rozmowa z customs jak będziesz wracać. Na przejściu drogowym nikt mi nie zabierał I-94 i wogóle nikt nie rozmawiał po stronie amerykańskiej. I-94 był ten sam po powrocie. Jeśli polecisz samolotem, to prawdopodobnie będziesz musiała oddać I-94 przed odlotem.

OK, bardzo dziękuję za odpowiedź :)

Napisano

Kaer a jak neko nie ma paszportu biometrycznego to nie przekroczy granicy ;) bedzie musiala miec wize wtedy w paszporcie..

wiesz ile osob ma jeszcze nadal paszporty wazne bez cech biometrycznych i mysli ze tak przekroczy granice z Kanada :)

Neko przekroczysz granice z Kanada ale majac paszport biometryczny .w innym przypadku musisz miec wize do Kanady wiec sprawdz dobrze paszport :)

Napisano

sly6, pytanie nie dotyczyło czy może przekroczyć granicę z Kanadą. Może jest rezydentem? ;>

Sam musiałem mieć wizę, bo mam stary paszport, ale to nie ma nic wspólnego z powrotem do USA z jakiegokolwiek kraju.

Napisano

OK, bardzo dziękuję za odpowiedź :)

Wize do Kanady? Byłam w Kanadzie 4 razy i nigdy nie miałam problemów z wjazdem. Paszport wyrabiałam w 2011 roku.

Myślicie, że to może być problem w przypadku wjazdu z USA do Kanady?

Napisano

Masz paszport biometryczny i w niczym to nie przeszkadza. Nie potrzebujesz wizy do Kanady. Jedynie posiadacze paszportów wydanych przed końcem sierpnia 2006 taką potrzebują, jak niżej podpisany. :)

Napisano

Masz paszport biometryczny i w niczym to nie przeszkadza. Nie potrzebujesz wizy do Kanady. Jedynie posiadacze paszportów wydanych przed końcem sierpnia 2006 taką potrzebują, jak niżej podpisany. :)

Uff, jak dobrze. Dziekuję serdecznie za informacje i pozdrawiam :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...