Misuzu Napisano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 freja - wow rzeczywiście sporo tego jest na przyszłość się przyda też Jak dobrze że jest inka! i w ogóle polskie produkty. Ale jeśli się da, to wole przewieźć to. Dzieki wszystkim będe spokojniejsza i racja, był kiedys taki temat, ale akurat tamten zgubiłam :/
olmeca Napisano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 Jak mogę to podłącze się pod temat z pytaniem o możliwość zapakowania w bagaż nadawany śledzi, jakieś dwa, trzy słoiczki? Czepią mi się tego czy też przejdzie na spokojnie?
freja Napisano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 Wg tej listy sledzie sa ok General List of Approved Products Aloe Vera (above ground parts) Bat nut or devil pod (Trapa bicornis) Breads, cakes, cookies, and other bakery goods Candies Cannonball fruit Chinese water chestnut Coffee (roasted beans only) Fish * Flower bulbs Fruits, canned Garlic cloves (peeled) Lily bulbs (Lilium spp.) for planting Maguey leaf Matsutake Mushrooms Nuts (roasted only) Palm hearts (peeled) Sauces, canned or processed Seaweed * Seeds for planting or consumption Shamrocks leaves without roots or soil St. John's Bread Singhara nut (Trapa bispinosa) Tamarind bean pod Truffles Vegetables, canned or processed Water chestnut (Trapa natans) http://cbp.gov/xp/cgov/travel/clearing/agri_prod_inus.xml
olmeca Napisano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 Dzięki, to już widzę wielką szczęśliwą mine jak otworze walizke a wszystko będzie w całości
aniala Napisano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2016 czy ktoś kiedyś przewoził kinder niespodzianki do Stanów?
KaeR Napisano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2016 czy ktoś kiedyś przewoził kinder niespodzianki do Stanów? Tak, przewaznie ok. 20.
aniala Napisano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2016 Super, dzięki, bałam się, że może być problem (chyba, że wciąż może). Gdzieś czytałam, że ktoś przez granicę z Kanadą chciał przewieźć 6 takich i został zatrzymany, cudem uniknął grzywny. A jak to jest z czekoladą w walizce w największe upały? Pewnie głupie pytanie, bo w łuku bagażowym jest zimno(?), ale ciekawa jestem, czy Wasza czekolada dociera do celu latem w niezmienionym stanie.
Gość alik Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Moje czekolady z PL (zawsze sobie nakupie duzo) dojezdzaja nienaruszone w checked in luggage. Biore sobie tez duzo kawy inki bo jest tania w Polsce i musowo paczka sezamkow!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.