joker82 Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam, Wczoraj dokonałem wpłaty za wizę b2 przez system sofort ( płatność internetowa ), po wpłacie udało mi się umowić na spotkanie poprzez stronę konsulatu, lecz mam pytanie odnośnie potwierdzenie zapłaty czy takie trzeba wziąść ze soba a jeżeli tak czy nie bedzie potrzebna pieczątka banku na tym potwierdzeniu.
Łosoś Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 Nie wymagali ode mnie żadnego potwierdzenia, ale na wszelki wypadek miałam przy sobie, bez pieczątki banku.
joker82 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 okej dzieki za szybka odpowiedz.
Misuzu Napisano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2013 Ja za to sie troche pogubiłam. Więc jesli chce dokonac opłaty za ubieganie sie o wizę (tu: $160) to moge (albo raczej muszę) to zrobic przez Bank Pocztowy, czy jak zapłace własnie sofortem to wszystklo tez będzie ok?
sly6 Napisano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2013 mozesz przez bank pocztowy a mozesz przez sofort
lukiluk80 Napisano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2013 Ja płaciłem przez sofort i odbyło sie bezproblemowo. Jedynie na co teraz patrzą w ambasadzie to na kartkę z kodem kreskowym i zdjęciem którą masz w PDFie po wypełnieniu ds-160 i to wszystko. W ogóle nie patrzą na dowód zapłaty ani na papier potwierdzający spotkanie.
mati_luzik Napisano 11 Maja 2013 Zgłoś Napisano 11 Maja 2013 Jeśli jutro rano tj niedziela dokonam opłaty przez sofort to mogę juz w poniedziałek ustalić termin wizyty w konsulacie online?
Joanna30 Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 A czy po zrobieniu tej opłaty nie miałeś przypadkiem komunikatu, że płatność zostanie zaksięgowana dopiero w pierwszym dniu roboczym? Z tego, co się orientuję, to w weekendy, a już na pewno w niedzielę nie są realizowane żadne płatności międzybankowe. Owszem, pieniądze schodzą Ci z konta, ale leżą sobie na koncie rozliczeniowym banku do następnego dnia roboczego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.