MartinDr Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam, Chciałbym zasięgnąć rady kogos doświadczonego w wypełnianiu wniosków. Ja i moja dziewczyna wypełnialiśmy wnioski o B1/B2. W pierwszym dniu ja wypełniałem i doszedłem do takiego pytania coś o kontakt z bronią palną albo czy miałem doświadczenie z materiałem biologicznym albo chemicznym czy jakoś tak to było. Nie pamietam które. Zaznaczyłem TAK bo nacodzien jak dr n med pracuje w zawodzi i w firmie biotechnologcznej gdzie prowadzimy eksperymenty na probkach biologicznych pochodzenia ludzkiego lub zwierzęcego. Tak też to wytłumaczyłem. Natomiast moja dziewczyna wypełniając wniosek na drugi dzień takiego pytania już nie miała. Sprawdzalismy 5 razy i nic. Oczywiscie reszta pytan byla taka sama na jakie ja udzielałem odpowiedzi ale to z materiałem biologicznym jakby wypadło. Ktoś wie co to moze być? Może sie czyms naraziłem? Ale gdybym zaznaczył nie to byłoby oszustwo ponieważ w pinkcie praca i wykształcenie samo sugeruje ze mam kontakt z materiałem biologicznym. Dziwne bardzo. Mam nadzieje ze z tego tytulu nie bede miec problemow z uzyskaniem wizy?
Joanna30 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Pytania są różne i zależą od wielu czynników (płci, stanu cywilnego, itd.).
MartinDr Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 ok, tak czy siak jest to nadal dla mnie bardzo dziwne. Reszta pytań była taka sama, oprocz tego jednego.
Joanna30 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Miałeś o całą sekcję pytań więcej. http://forum.usa.info.pl/topic/21902-ds-160-krok-po-kroku/
MartinDr Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Pani Joanno! Jest Pani wielka! Dziekuje !
kzielu Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Daj znac jak poszlo na interview, bo o ile nie natychmiastowy denial to co najmniej bedziesz musial sie z tego wytlumaczyc...
MartinDr Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 Daj znac jak poszlo na interview, bo o ile nie natychmiastowy denial to co najmniej bedziesz musial sie z tego wytlumaczyc... Dam znać jak było ! Gdyby tak było jak mówisz to lekarze, pielęgniarki, naukowcy każdy po medyczno-biologicznych studiach miałby odmowe przyznania wizy! Każdy z nich także i ja przechodzili szkolenia kursy w zakresie jakiejś tam odłamów biologii. Moim zdaniem byłby to czysty absurd odrzucać komuś wizę tylko z powodu tego, że ukończył szkołę o profilu biologicznym ma styczność z materiałem biologicznym typu krew, tkanki, itp: Na tym przecież polega praca lekarza, biologów, mikrobiologów, naukowców itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.