Skocz do zawartości

Dv2014 - Wylosowany / Nie Wylosowany

shmehr

Czy zostałeś wylosowany w DV2014?  

186 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zosta?e? wylosowany w DV2014?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Odnosnie lobbowania za zmianami w ustawie dot imigracji, to trzeba załozyć właśnie jakąs stronę lub profil na FB, zainteresować tym polonijna prase oraz przedewszytski senatorów kongresmanów z polskimi korzeniami jak ta Barbara Mikulski itd...wiadomo że to cięzka robota ale nie robienie nic nie jest rozwiązaniem...

Jakis limit wiz pracowniczych dla Polski byłby korzystny dla USA - wysłali by sygnał do innych krajów: angazujecie sie z nami w misje wojskowe, popieracie nas na polu walki - macie nagrode w postaci jakis tam wiz...

Ale nikt nie twierdzi, że grupa na FB to zły pomysł, pomysł jest świetny. Tyle, że lepiej mieć jakiś gotowy scenariusz, a nie wprowadzać chaos i nie potwierdzone info od razu. Są na forum ludzie, którzy na pewno mogą podsunąć dobre pomysły, pomyśleć nad mocnymi argumentami. Jak zbierzemy opinie, pomysły w parę dni, to na pewno to nie zaszkodzi, a na FB będziemy mieli już poważną "ofertę" :)

• Odpowiedzi 616
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

mario3232 najwazniejsze to jaki masz case number 2013EUxxxxxx ?

bo od tego glownie zalezy czy zdazysz, czy twoj numer przypadkiem nie byl juz rozpatrywany w Ambasadzie

trochę późny post, ale chciałem się tylko pochwalic.. mi tez sie w tym roku nie udało :) już po raz drugi, łączę się w bólu ze wszystkimi, których nie wylosowali i liczę, że do trzech razy sztuka i że loteria przetrwa jeszcze niejednego prezydenta ;)

Na pocieszenie ze strony wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/Diversity_visa#Ineligible_countries

DV-2015: Nigeria will become ineligible, as per the recently released 2012 immigration statistics

takze miejmy nadzieje ze DV2015 sie odbedzie.

Napisano

bo od tego glownie zalezy czy zdazysz, czy twoj numer przypadkiem nie byl juz rozpatrywany w Ambasadzie

Na pocieszenie ze strony wikipedii: http://en.wikipedia....gible_countries

DV-2015: Nigeria will become ineligible, as per the recently released 2012 immigration statistics

Ciekawe @gosc ;) miejmy nadzieję, że loteria jeszcze będzie. Poza tym jeżeli Nigeria wypada z loterii, to może jakoś sięto przełoży na więcej wiz m.in. dla nas Polaków ;)

Napisano

Na pocieszenie ze strony wikipedii: http://en.wikipedia....gible_countries

mam numer 29xxx

Napisano

Cardigan ale w przypadku mario3232 jest mowa o DV-2013

mam numer 29xxx

Wiec szanse masz, bo cut-off z visa bulletin na maj wynosi 27500, wiec twoja rozmowa pewnie sie odbedzie w czerwcu. Musial bys jak najszybciej wypelnic i odeslac dokumenty, bo KCC musi tez zdazyc je przerobic, a to tez troche trwa.

Najlepiej zapytaj uzytkownikia Neli365 ona tez byla dolosowana w pazdzierniku i ma numer ok. 30xxx

Napisano

Przyznam że nie jestem w temacie tej reformy - poza tym, że nielegalni po spełnieniu pewnych warunków mogliby zalegalizować status - nie orientuję się w projekcie. Ale tak przyszło mi na myśl - gdyby miało to przejść to nielegalnych z jakiego czasu miałoby to dotyczyć? Bo zakładając, że ktoś pojedzie sobie teraz, na miejscu dowie się że DV już nie będzie, postanowi zostać - to co? Mam nadzieję, że źle myślę i że wyjazd w najbliższym czasie z zamiarem pozostania - nie będzie oznaczał jedynej (?) możliwości zalegalizowania pobytu na stałe. Trochę chyba nieskładnie, ale sądzę że rozumiecie o co pytam :)

Napisano

to czyli teoretycznie jakas szansa jest?

Tak szanse masz i to bardzo duza, jesli oczywiscie spelniasz warunki loterii, tzn. wyksztalcenie. Jak najszybciej wypelniaj dokumenty i odsylaj do Kentucky

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...