Skocz do zawartości

Dv-2015 Czy Się Odbędzie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A co Ci Polacy przeszkadzaja ..nierozumiem tego zdania zupelnie ?...Ta niechec do rodakow jest przerazajaca... :(

Nie przeszkadzaja mi Polacy generalnie, mozecie mnie ukamieniowac, ale te skupiska polskiej emigracji mi nie pasuja. Bylem na Jackowie, Greenpoincie i Ealingu. Stwierdzilem to organoleptycznie.

• Odpowiedzi 107
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W UK wcale tak latwo o prace juz nie jest. A i do Polakow zbytnia sympatia nikt nie pala - niestety. Poza tym poczekaj az otworzy sie rynek dla Bulgarow i Rumunow.

Napisano

tja mozna odrazu isc do pracy

a co z rejestracja w HO ;)

Zostalo to juz zniesione dawno temu ...nikt sie nie musi juz rejestrowac w HO od 2011 roku

W UK wcale tak latwo o prace juz nie jest. A i do Polakow zbytnia sympatia nikt nie pala - niestety. Poza tym poczekaj az otworzy sie rynek dla Bulgarow i Rumunow.

Praca jest i to duzo ..jestem na miejscu i wiem..pomagam znajomym z \polski i przylatuja do mnie..w ciagu tygodnia jest praca zalatwiona...potem szukaja powoli to co ich interesuje :)

Napisano

a jak nie Twoja pomoc to by znalezli?

jesli jest tak z praca to dlaczego pomagac? ;) przeciez kazdy cos znajdzie do roboty :)

jak nie na 2 dzien to moze za 3 ... :)

Napisano

W UK wcale tak latwo o prace juz nie jest. A i do Polakow zbytnia sympatia nikt nie pala - niestety. Poza tym poczekaj az otworzy sie rynek dla Bulgarow i Rumunow

Bulgarzy i Rumuni juz tu od dawna sa..kto mial przyjechac juz to zrobil...Ja lubie moich rodakow.. duzo tu ich .to kwestia wychowania...:)

a jak nie Twoja pomoc to by znalezli?

jesli jest tak z praca to dlaczego pomagac? ;) przeciez kazdy cos znajdzie do roboty :)

jak nie na 2 dzien to moze za 3 ... :)

Przeciez trzeba pokazac co i jak i gdzie szukac..to co piszesz nie jest zadnym argumentem ..:)..sly6 ..ale domyslam sie po Twoich postach ze ktos kiedys Cie skrzywdzil lub zawiodles sie na ludziach stad ten sceptycyzm do innych

Napisano

tak masz,racje:)

duzo mowienia,duzo obiecywania ze az wierzyc sie chcialo a potem realnosc,szukaj sam,nic mnie nie obchodzisz,jak sie nie podoba to wyjazd itd

Dlatego sam szukam,sam znajduje i nie czekam na cos ,na kogos co mi ktos da,obieca :) i lepiej na tym wychodze od pewnego czasu :)

co do HO masz racje

tutaj chodzi osoby ktore beda pracowaz dluzej niz 1 miesiac czasu

http://news.england.pl/koniec_wrs.htm

ps szukac to ja sie nauczylem,pytac tak samo :) wiele mi dalo jak sam musialem :) i to jest moje bogactwo ktorym tak samo sie dziele

informacje :)

Napisano

tak masz,racje:)

duzo mowienia,duzo obiecywania ze az wierzyc sie chcialo a potem realnosc,szukaj sam,nic mnie nie obchodzisz,jak sie nie podoba to wyjazd itd

Dlatego sam szukam,sam znajduje i nie czekam na cos ,na kogos co mi ktos da,obieca :) i lepiej na tym wychodze od pewnego czasu :)

co do HO masz racje

tutaj chodzi osoby ktore beda pracowaz dluzej niz 1 miesiac czasu

http://news.england.pl/koniec_wrs.htm

NIkt nie musi sie rejestrowac w HOME Office ...nawet jak bedzie pracowal 1 dzien lub 10 lat ..:)...bez znaczenia..

Przykro mi ze sie zawiodles na innych i musiales dawac sobie rade sam...ale z drugiej strony jak dales sobie rade to jestes zaradnym facetem :)

Napisano

Ale kochani ...wezcie sobie kartke papieru podzielcie ja na pol napiszcie za i przeciw wyjazdowi do usa...u mnie na "zA" jest 0 powodow....jest same przeciw...daleko od Polski ( kto nie byl na emigracji niech sie nie wypowiada i nie cwaniakuje typu " ja tesknic nie bede" )...koszt ubezpieczenia olbrzymi ...zarobki takie sobie...slonce mam w hiszpani na teneryfie ...europa zjednoczona...pracuje w UK juz 8 lat..w USA bylem dwa razy ..oststni raz 5 lat ...wrocilem i ...wygralem zielona karte ...dziekuje ale nie skorzystam .....poza tym koszt emigracji do USA calej rodziny to okolo 10.000 $ ......tułaczka na poczatku nerwowka i ponizenie w konsulacie ...obled ...naprawde ..ten kto nie ma calej rodziny w usa i chce sie tam wybrac i emigrowac niech lepiej to przemysliza ciekawie

za ciekawie to nie wyglada ale jak wygrales to bym jechal to sa ostatnie zielone karty z loterii potem to juz nikt tam nie wjedzie lub bedzie to sporo wysilku kosztowac nikt nikogo w konsulacie przynajmniej jak ja bylem nikt nie ponizal tych z loterii luzna gadka i wiza w paszporcie zero stresu a co do uk sie zgodze bardzo fajne miejsce do zycia, pelno polakow wiele spraw mozna zalatwic po polsku bardzo ulatwia to zycie przynajmniej na poczatku, darmowy nhs, benefity o czyms takim mozna w ameryce tylko pomarzyc, czasami to mi bylo szkoda w gb takie menele tam spotykalem z polski czy litwy z gadki kryminalisci cali wydziargani a siedza ciagna benefity gdzies tam pracuja lub kradna a w polsce wszyscy rozpolitykowani debatuja to i tamto pensyjki na poziomie brytyjskich zasilkow dla bezrobotnych albo i mniejsze a jak sie powie zeby jechali to nie bo cos tam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...