Telesfor Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 Wobec tylu niewiadomych zachowanie optymizmu to obecnie rzeczywiscie najlepsze rozwiazanie
cardigan Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 Nadzieja umiera ostatnia, przynajmniej u mnie a pozytywne myślenie, czasami działa cuda
cali_ Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 No dobrze, nie będę już smęcić, tylko czekać cierpliwie z optymizmem, w międzyczasie szukając innych rozwiązań
SuperTraveller Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 Tak, jak już zostało to powiedziane - loterii wizowej nikt w USA nie broni. Wiele grup mających swój interes w przejściu reformy, naciska na jej wprowadzenie w życie. W tej chwili paradoksalnie można liczyć na republikanów, za ich sprawą obecny kongres jest bardzo dysfunkcyjny i mogą się oni przyczynić do nieprzyjęcia reformy imigracyjnej.
cali_ Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Tak, jak już zostało to powiedziane - loterii wizowej nikt w USA nie broni. Wiele grup mających swój interes w przejściu reformy, naciska na jej wprowadzenie w życie. W tej chwili paradoksalnie można liczyć na republikanów, za ich sprawą obecny kongres jest bardzo dysfunkcyjny i mogą się oni przyczynić do nieprzyjęcia reformy imigracyjnej. Ale z tego co mi wiadomo, większość obywateli USA jest przeciwko tej ustawie, więc nie wiem jaki interes mają w tym demokraci. Nielegalni, którzy dostaną amnestię nie staną się automatycznie obywatelami USA z prawem do głosu w wyborach ( z tego co się orientuję dopiero po okresie chyba 6 lat od otrzymania zielonej karty można starać się o obywatelstwo amerykańskie). Chyba, że się mylę, wtedy to by było wszystko jasne, że chodzi tylko i wyłącznie o głosy.
KaeR Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Ale z tego co mi wiadomo, większość obywateli USA jest przeciwko tej ustawie, więc nie wiem jaki interes mają w tym demokraci. Nielegalni, którzy dostaną amnestię nie staną się automatycznie obywatelami USA z prawem do głosu w wyborach ( z tego co się orientuję dopiero po okresie chyba 6 lat od otrzymania zielonej karty można starać się o obywatelstwo amerykańskie). Chyba, że się mylę, wtedy to by było wszystko jasne, że chodzi tylko i wyłącznie o głosy. Ale często Ci nielegalni mają dzieci urodzone w USA i też sami w przyszłości będą mogli głosować. Republikanie się obudzili, że nawet jeśli poprą legalizację, to zalegalizowani i tak będą głosować na demokratów, którzy propagują państwo socjalne. Ustawa też dostała się w koła obecnego burdelu i walki z Obamą, bo delikatnie podwinęła się mu noga (IRS, zbieranie danych, Bengazi) i republikanie starają się go dobić.
cali_ Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 No zobaczymy, ma to wszystko sens, plus wyniki ostatnich wyborów z prezydenckich i ich rozmieszczenie wg stanów. Republikanie i tak mogą być za zniesieniem DV, bo to też forma ściągania imigrantów do kraju, którzy potem zagłosują na demokratów
Rademedes Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 Ja bym się nie napalała, nawet jeśli to i tak wylosuje je znikoma liczba ludzi. Z tego co pamiętam, na tym forum była 1 taka osoba, może 2. Szanse porównywalne z wygraniem 590 mln $ na loterii Ostatnio starsza Pani z Florydy wygrala ponad 500 mln. Oczywiscie pochawalila sie szybko, ze ktos ja przepuscil w kolejce Pewnie jakis procesik teraz bedzie. Ale wracajac do tematu, szanse sa raczej male. Zawsze to jakies ozywienie na forum w miesiacach zimowych
cali_ Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2013 Ostatnio starsza Pani z Florydy wygrala ponad 500 mln. Oczywiscie pochawalila sie szybko, ze ktos ja przepuscil w kolejce Pewnie jakis procesik teraz bedzie. Ale wracajac do tematu, szanse sa raczej male. Zawsze to jakies ozywienie na forum w miesiacach zimowych Wiem wiem Dlatego uznałam, że to porównanie będzie na czasie Swoją drogą odważna kobieta, ja bym cicho siedziała, ją nawet w tv pokazywali...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.