Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

według mnie każdy będzie zaproszony na rozmowę, nawet 40xxx

Serafinka ja też tak myslę a nawet wiecej bo i 50XXX :)

Tak na poważnie to myslę ze bedzie jak w zeszłym roku, ze CURRENT się pojawi w okolicy maja i wtedy wszyscy poostali będą mieli rozmowy.

Tak na logikę jeśli zostało wylosowane około 1400 ludzi z Polski to rozłożyc to na 12 miesiecy to wychodzi ze w 1 msc powinno mieć rozmowę średnio 110 osób. Jak widać średnia jest mocno zaniżona.

Wiele osób nawet jak wygrało to nie wysłało dalej dokumentów, może wystraszyli się tego co się działo w USA, moze wysokie koszty wizy (bo np badania + wiza dla 4 osobowej rodziny to koszt około 6000,00 zł na dzień dobry) a moze presja rodziny itd.

Wszyscy niech bedą dobrej myśli :) i szykują sie na spotkanie i wyjazd.

Pozdrawiam

Napisano

Dwa pytania, bo już nie kojarzę a forum się rozrasta (fajnie):

1. czy dokumenty na wizytę TRZEBA TŁUMACZYĆ? Przepraszam za to pytanie, bo jestem prawie pewna, że było już pisane.....ale nie pamiętam i znaleźć nie mogę!

2. Czy ktoś z was zakładał taki oto scenariusz - wyjeżdżacie sami lub z rodziną na wycieczkę do USA żeby potwierdzić zieloną kartę? czy takie rozwiązanie w ogóle wchodzi w grę?

Pozdrawiam wszystkich, którzy są już po,

A trzymam kciuki tych, którzy są przed :)

Napisano

wchodzi wszystko w gre ,,wazne aby nie traktowac GC jak wizy turystycznej ;)

Mozna poleciec,odebrac GC,wrocic i pozalatwiac inne sprawy do konca i potem wrocic juz na stale do USA :)

Jelsi masz dokumenty w innym jezyku niz polski-angielski nalezy je tlumaczyc :)

Napisano

a czy można wrócić do Polski na np. 6 miesięcy po "potwierdzeniu" w USA? Pytam, bo nie wiem jak u mnie będzie z pracą.... Może lepiej zostać jeszcze w PL na właśnie 6 miesięcy i zarobić troszkę na lepszy start

Napisano

z tego co czytam na forum i nie tylko to można tak zrobić, szczególnie za pierwszym razem. Podobno niektórzy robią tak wielokrotnie ale to już dziwnie wygląda w sytemie na granicy i mogą być problemy.

Chcemy też tak zrobić czyli wyjechać po ok. 5m od przyznania wizy pojechać i wyrobić sobie dokumeny oraz sprawidzić miejsca, w których ewentualnie możemy zamieszkać. Potem wrócić znowu na ok 5m i wtyedy polecieć na stałe.

Z tego co wiem to w usa sytuacja gospodarcza nie jest za dobra ale cały czas się poprawia, więc może warto poczekać i pojechać w lepszym momecie gdy będzie łatwiej o pracę?

Napisano

Mozna takie cos wykonac ,poleciec,odebrac np SSN,GC i wrocic na okres np 6 miesiecy

gorzej jak ktos bedzie sobie tak latac jakby mial wize turystyczna a nie GC

Napisano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, jestem z Wami już od dawna i postanowiłem dołączyć.

Mamy w domu wielkie zamieszanie, wylosowany nr 26XXX. Żona euforia, ja wrodzony pesymizm.

Pragnę by sen stał się jawą,lecz jak to w życiu, nic nie wiadomo.

Chciałbym zapytać, czy ktoś z Państwa pomimo wylosowania brał ponownie udział w loterii /DV 2015/ i jak to może wpłynąć na obecny stan? Czy małżonek osoby wylosowanej powinien brać udział w kolejnej loterii?

Czy warto już za wczasu z takim numerem przygotowywać dokumenty, wymieniać paszporty,etc.?

Jak wygląda ewentualny przewóz kota, z którym jesteśmy nierozerwalnie związani?

Korzystając z okazji pozdrawiam szystkich i życzę sukcesu !!! Szczególne pozdrowienia dla PARADOOKSA I IRONII LOSU, od dawna trzymamy kciuki !!!

Napisano

Mozesz brac udzial w loterii i to nie wplywa na to ze zostales wylosowany i czekasz na rozmowe.

co do kota to poczytaj posty mi,on to opisal jak uniego to jest-bylo

ps co do paszportow to mozesz czekac 3 tyg na nowe .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...