mi0706 Napisano 5 Marca 2014 Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 wyroku rozwodowego nie trzeba tłumaczyć, bo tłumaczone wyroki to te które tyczą się przestępstw i wykroczeń. Ja swojej rozmowie miałem tłumaczenie i pani przyjmująca dokumenty powiedziała, że nie jest potrzebne tłumaczenie. Tym samym oszczędzicie ok 120 zł.
Gość espe Napisano 5 Marca 2014 Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 espe a teraz o jaki formularz chodzi ze ktos ma Ci pomagac? I94 ,wiele razy tutaj pisalismy i jak widac znow padaja te same pytania nigdy nie byl wypelniany przez osoby co leca na wizach na pobyt staly za to nalezy wypelnic druk celny Pisząc o formularzu miałem na myśli DS230 i punkt 10i ew. 11.
sly6 Napisano 5 Marca 2014 Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 espe ale tam nic nie ma o tym ze ktos ma Ci pomagac przeczytaj uwaznie te pytanie tam sie pytaja czy znasz adres do wyslania GC-karty a nie do pomocy i jesli tam mieszka np znajomy to podaj jego imie nazwisko
Gość espe Napisano 5 Marca 2014 Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 espe ale tam nic nie ma o tym ze ktos ma Ci pomagac przeczytaj uwaznie te pytanie tam sie pytaja czy znasz adres do wyslania GC-karty a nie do pomocy i jesli tam mieszka np znajomy to podaj jego imie nazwisko To fakt, chyba po przeczytaniu za dużej liczby postów z innym wątkiem gdzieś pomyliłem. Ciekawi mnie jednak czemu w takim razie konieczne jest podanie tego adresu w trakcie wizyty w ambasadzie. Przecież ktoś może nie mieć żadnych znajomych w US. A samą kartę można podobno odebrać również osobiście.
sly6 Napisano 5 Marca 2014 Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 podobno a teraz pokaz mi takie prawo ze mozesz odebrac karte osobiscie oczywiscie sa rozne sprawy prawne ale ten 1 raz karta przychodzi na adres jak nie podasz adresu to nie dostaniesz wizy i tyle,juz byl tutaj przypadek kogos,musial ten ktos dostarczyc adres i dostal wize . mozesz tez adres zmienic na granicy ,musisz jednak go podac ps jak masz kase to zalatwisz sobie lokum,adres bez problemu
alexn Napisano 7 Marca 2014 Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 .... ps jak masz kase to zalatwisz sobie lokum,adres bez problemu Można przecież wynająć mieszkanie w ciemno, odbyć rozmowę, przylecieć za 6 mcy. Czynszu wyjdzie zaledwie z 6K$, a co tam - jak emigrować to z gestem. Akurat miałem wielki problem z brakiem adresu, chciałem nawet $ -tutaj na forum - nikt się nie znalazł chętny do pomocy. Całe szczęście znalazłem koleżankę z pracy mieszkającą obecnie W US, bo wiza by mi przeszła koło nosa
kasia-125 Napisano 7 Marca 2014 Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 Właśnie z adresem to jednak problem. Bo jak kogoś poprosisz tylko o adres to już myślą że może 2 lata chcesz u nich mieszkać :-(
paradoox Napisano 7 Marca 2014 Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 Optymistyczny skok dla wysokich numerów. Oby się potwierdziło oficjalnie. Powodzenia na rozmowie czekaj na e-maila od KCC btw. po 5 miesiącach zostało około 35k wiz.
leszekny Napisano 7 Marca 2014 Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 Dzieki Paradox to Ty już można powiedzieć, ze masz 100% pewnosci na Lipiec Całkiem spora szansa też jest dla tych z numerami około 50K
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.