grzesG Napisano 14 Marca 2014 Zgłoś Napisano 14 Marca 2014 Moje dokumenty wysłałem gdzieś w połowie Maja. Przesyłkę śledziłem przez internet, po opuszczeniu granic polski musiałem śledzić ją poprzez jakąś amerykańską stronę. 17 maja dotarły do kcc ( była informacja na stronie o odbiorze )W połowie czerwca dostałem standardowego maila ze otrzymali dok i są przetwarzane. Nie wiem czy zawracać im głowę jeszcze teraz i dalej się przypominać czy wszystko z dokumentami jest ok ??Jak widzę ze wszystko zmierza w dobrym kierunku z tymi numerami, zacząłem się bardziej przejmować...
gotti1940 Napisano 14 Marca 2014 Zgłoś Napisano 14 Marca 2014 Moje dokumenty wysłałem gdzieś w połowie Maja. Przesyłkę śledziłem przez internet, po opuszczeniu granic polski musiałem śledzić ją poprzez jakąś amerykańską stronę. 17 maja dotarły do kcc ( była informacja na stronie o odbiorze ) W połowie czerwca dostałem standardowego maila ze otrzymali dok i są przetwarzane. Nie wiem czy zawracać im głowę jeszcze teraz i dalej się przypominać czy wszystko z dokumentami jest ok ?? Jak widzę ze wszystko zmierza w dobrym kierunku z tymi numerami, zacząłem się bardziej przejmować... Dostałeś maila, że dokumenty doszły? Ja nic nie dostałem. Dzwoniłem, powiedzieli, że doszły, ale o mailu pierwszy raz słyszę! Ktoś jeszcze dostał maila?
paradoox Napisano 14 Marca 2014 Zgłoś Napisano 14 Marca 2014 Dostałeś maila, że dokumenty doszły? Ja nic nie dostałem. Dzwoniłem, powiedzieli, że doszły, ale o mailu pierwszy raz słyszę! Ktoś jeszcze dostał maila? E-maila z odpowiedzią dostaje się po wcześniejszym wysłaniu do nich zapytania o dostarczenie papierów. Sami z siebie nic nie wysyłają, chyba że coś jest nie tak z papierami jak np. w moim przypadku czegoś brakowało. Nie wiem czy zawracać im głowę jeszcze teraz i dalej się przypominać czy wszystko z dokumentami jest ok ?? Na e-maile i tak odpowiada automat także nikomu raczej głowy nie zawrócisz chyba że chcesz zadzwonić.
serafina Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 Wiem że zamiast I-134 można przedstawić w ambasadzie list od osoby, która podejmuje się zadbać o imigranta. Czy w tym liście MUSI być podany dochód tej osoby? Nie chciałabym stawiać mojego"opiekuna" w niezręcznej sytuacji.
sly6 Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 Nie musi byc podany dochod i tak wazna jest rozmowa i na to sie nastaw
serafina Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 OK. Jeszcze dla upewnienia się. Potrzeba: - list od supportera/wciąg z konta mego -zaśw o niekaralności -badania lek -paszport - zupełny odpis aktu urodzenia -dyplomy i ich kserokopie -2 foto -list pd KKC o tym, że jest się wylosowanym -oraz trzeba przed rozmową zarejestrować się ale gdzie? i coś zapłacić, ale ile? tzn ja wiem o 330 dolarów. Ale czy jeszcze przed rozmową trzeba uiścić jakąś inną opłatę?
serafina Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 Dobra, znalazłam odpowiedz: 13. Termin mojej rozmowy z konsulem został wyznaczony przez National Visa Center/Kentucky Consular Center. Czy muszę się zarejestrować przez system obsługi GSS? Tak. Osoby umówione na rozmowę z konsulem przez NVC/KCC muszą się zarejestrować na stronie http://www.ustraveldocs.com lub za pośrednictwem bezpłatnej infolinii: w Polsce pod numerem +48 22 307 1361 od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 w celu wybrania jednego z oddziałów TNT jako punktu odbioru wizy. Dla osób zamieszkałych poza Polską wyznaczonym punktem odbioru wiz jest biuro TNT w Warszawie, ul. Annopol 19. Bez wcześniejszej rejestracji w systemie obsługi GSS nie zostaną Państwo dopuszczeni do rozmowy z konsulem. Czy tylko tutaj się rejestruje czy jeszcze gdzieś indziej? Dalej doczytałam że jeszcze muszę zapłacić 165 dolarów i aby to zrobić muszę zarejestrować się na str uscis. Rozumiem że to dopiero po rozmowie w ambasadzie? Wiem że zadaję te same pytania, które chyba już 10 osób zadało wcześniej, ale kto pyta, nie błądzi
karolamo Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 Ja mam pytanie odnośnie tej opłaty 165 dolarów. Czy komuś się udało dokonać tej opłaty z polskiego konta albo z polskiej karty kredytowej?
sly6 Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 tak,zadawane sa takie same pytania ciagle .. musisz sie zarejestrowac do TNT i tylko to Cie interesuje kolejna sprawa to placisz juz w Ambasadzie same te 330 dol plus potem te dodatkowe,mozesz oplacic juz ta oplate po wyladowaniu. przed rozmowa nie placisz nic
serafina Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 " NOWA OPŁATA IMIGRACYJNA USCIS Wszystkie osoby, które otrzymały wizę imigracyjną począwszy od dnia 01 lutego 2013 roku, muszą dokonać opłaty imigracyjnej USCIS w wysokości 165 dolarów przed wyjazdem do USA." jutro zadzwonię i dopytam się w ambasadzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.