medeski Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 tomey nie męcz się teraz. najpierw musisz zostać wylosowany - jak sie uda rodzina może jednak zmienic zdanie. do ewentualnej rozmowy jeszcze duuuzo czasu - tylko cie głowa będzie bolała
tomey Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 Naturalnie masz rację, ale wiesz jak jest Wprawdzie do rozmowy dużo czasu ale już po 1 maja muszę zdecydować czy wysyłać tylko na siebie czy na całą rodzinę. Czy może mogę odesłać formularze na wszystkich, a na rozmowę przyjść ewentualnie sam? Widzisz, medeski, i znowu zrodziło się nowe pytanie pośrednio z Twojej winy I jak tu ma głowa nie boleć...
serafina Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 Ślij papiery na całą rodzinkę, potem się będziesz zastanawiał
medeski Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 Naturalnie masz rację, ale wiesz jak jest Wprawdzie do rozmowy dużo czasu ale już po 1 maja muszę zdecydować czy wysyłać tylko na siebie czy na całą rodzinę. Czy może mogę odesłać formularze na wszystkich, a na rozmowę przyjść ewentualnie sam? Widzisz, medeski, i znowu zrodziło się nowe pytanie pośrednio z Twojej winy I jak tu ma głowa nie boleć... Za Serafina, ślij na całą rodzine - da to Wam kilka dodatkowych miesięcy do namysłu. I oczywiście rozumiem nerwy
sly6 Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 tomey teraz ten czas jest taki jak pisze Joanna i kzielu ale co bedzie za rok to kto to wie,moze bedzie sie czekac na wize na pobyt staly z pare miesiecy a moze i 3 lata co do oplat to te oplaty sa ruchome i moze byc tak ze za miesiac podniosa oplaty jak widzisz czas oraz kasa to sa ruchome sprawy i wez takie cos poduwage
majkelch Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 Witam wszystkich.Mam taki sam problem ja i dzieci chcemy jechać, natomiast żona nie(chociaż jeszcze wszystko pod znakiem zapytania).Forum czytam od samego poczatku i jestem pocieszony że mogę do ambasady jechać z dziećmi (są pelnoletnie 18 i 21.Mój nr.38... i mam nadzieję,że lipiec będzie moim miesiącem spotkania w ambasadzie.Posiadam też druk I-134 więc mam nadzieję,że problemu nie będzie.Pozdrawiam.
sly6 Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 jesli czytasz forum to wiesz o tym wieku 21 lat?jak moze byc z wiza .
majkelch Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 Córka ma wizę turystyczną,a urodziny miała w styczniu tzn.skończyła 20 lat. jesli czytasz forum to wiesz o tym wieku 21 lat?jak moze byc z wiza .
Dragony Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 jak skończyła w styczniu 20 to ma 20. (dla ułatwienia - po przeżyciu 12 miesięcy, czyli roku kończy sie 1 rok i ma się rok, potem przeżywa sie drugi rok i po kolejnych 12 miesiącach kończy się dwa lata a zaczyna trzeci rok i trzy lata ma się dopiero po skończeniu tego trzeciego roku. Czyli jak się kończy lat 20 to się ma 20 lat a rozpoczety 21-szy rok zycia. 21 lat bedze się miało jak minie ten 21-wszy rok zycia i skończy sie lat 21 - nie wiem juz jak łatwiej to wytłumaczyc - częsty błąd, choc nie mam pojęcia dlaczego) Reasumując - jeśli Twoja córka skończyła w styczniu 20 lat to ma 20 lat - 21 bedzie miała dopiero w styczniu 2015. (czyli urodziła się w 1994 roku - zgadza się?) Dzieci urodzone w roku 1994 kończą obecnie (w roku 2014) 20 lat i do następnych swoich urodzin w roku 2015 MAJĄ 20 lat
sly6 Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 chodzi o wize na pobyt staly a nie o turystyczna wize
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.