runawaybrode Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 ZMIANA ADRESU - PRZEPROWADZKI Witajcie drodzy forumowicze, Byłam na tydzień w USA po pieczątkę w paszporcie i wróciłam do Polski, żeby pozamykać tu pewne sprawy. Karta dojdzie do znajomych w Stanach. Chciałam zapytać o zmianę mojego adresu czy muszę ich informować na bieżąco, że wróciłam teraz do Polski jak i o tym, że tydzień będę mieszkać w NYC zanim na stałe zamieszkam w Bostonie? Była gdzieś taka adnotacja, że należy informować DHS do 10 dni po zmianie adresu. Będę bardzo wdzięczna za wyjaśnienia. Pozdrawiam serdecznie !
medeski Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 Nie wiedzialem ze ta loteria tak rodziny rozbija...tylko na jednej tu stronie 3 przypadki...
tomey Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 He he, to nie tak, przynajmniej w moim przypadku, po prostu poszukuję najbardziej optymalnego rozwiązania. Ale jak powiedziałeś - najpierw muszą mnie wylosować, a może wylosują moją żonę to wtedy też wszystko się zmieni. Oczywiście najbardziej prawdopodobne jest to, że nikogo z nas nie wylosują. Odpukać albo (jak u nas się mówi) trzeba to wypluć, to - wypluwam
Joanna30 Napisano 25 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 Córka urodziła się w styczniu 93r. No to w styczniu 2014 nie skończyła 20 lat, ale 21. I na wyjazd z Wami może się nie załapać. Ktoś tu podawał linki do kalkulatorów, jak obliczyć wiek dziecka, czy kwalifikuje się na wizę jako dziecko, czy już nie.
tomey Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 Czyli w styczniu tego roku skończyła 21 lat, a nie 20.
monkaa Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 czy jest na forum kobieta która jest w ciąży i nie chcieli jej zrobić RTG bez pozwolenia lekarza ?
pelasia Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 RTG w ciazy sie robi jedynie w wyjątkowych przypadkach.
monkaa Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 Potrzebne jest pozwolenie ginekologa aby zrobić . Brzuch i miednica zostają zabezpieczone
majkelch Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 Medeski,kto tu pisze na forum,że rozbiła się jego rodzina.Każdy z nas to indywidualna sprawa i decyzje.Jedni wyjeżdżają razem całą rodziną,lub pierwszy wylosowany,a rodzina może w ciągu pół roku w różnych terminach na przygotowany grunt (mieszkanie,praca,szkoła).W moim przypadku wylosowałem ja i żona,a różnica jest ok.200 numerów.Do KKC wysłałem ja,gdyż bałem się całkowitej dyskwalifikacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.