kasia-125 Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Stres, stres, stres coraz większy. My zaczęliśmy dokumenty kompletowac, z sądu już mamy dziś i jutro akty urodzenia i ślubu
joasiek900 Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam, Dzisiaj wraz z mężem mieliśmy rozmowę w ambasadzie. Pytania były standardowe jak u większości osób. Mimo tego iż spełnialiśmy wszystkie wymogi, to póki co nie dostaliśmy wizy. Mamy dostarczyć za pomocą TNT dowody związków łączonych mnie i mojego męża. Ślub wzięliśmy w lipcu tego roku i to chyba zaniepokoiło Panią konsul. Próba przekonania że jesteśmy ze sobą od 6 lat tez nie pomogła. Nie wiedzieliśmy o tym ze takie dowody jak wspólne zdjęcia, bilety itp. mógłby pomóc nam w tej sytuacji. Już dzisiaj zawieziemy "dowody" naszego związku do TNT mam nadzieje że się uda i dostaniemy wizę. Czy ktoś miał podobną sytuacje z dostarczeniem dokumentów? Długo się czeka na odpowiedź?
franko Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam, Dzisiaj wraz z mężem mieliśmy rozmowę w ambasadzie. Pytania były standardowe jak u większości osób. Mimo tego iż spełnialiśmy wszystkie wymogi, to póki co nie dostaliśmy wizy. Mamy dostarczyć za pomocą TNT dowody związków łączonych mnie i mojego męża. Ślub wzięliśmy w lipcu tego roku i to chyba zaniepokoiło Panią konsul. Próba przekonania że jesteśmy ze sobą od 6 lat tez nie pomogła. Nie wiedzieliśmy o tym ze takie dowody jak wspólne zdjęcia, bilety itp. mógłby pomóc nam w tej sytuacji. Już dzisiaj zawieziemy "dowody" naszego związku do TNT mam nadzieje że się uda i dostaniemy wizę. Czy ktoś miał podobną sytuacje z dostarczeniem dokumentów? Długo się czeka na odpowiedź? Jest to raczej standardowy wymog wiec nie masz sie o co martwic. Zdjecia, dowody wynajmu/kupna domu, wspolne wakacje i sprawa powinna byc zalatwiona. Jak sadze nikt nie wpsominal nic o konczacych sie wizach dla EU??
joasiek900 Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Pani konsul powiedziała nam ze nie powinniśmy czekać z tym dostarczeniem dokumentów ponieważ mało zostało już wiz do rozdania, dlatego się martwimy.
sly6 Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 a jakos w zeszlej edycji nie bylo takich spraw jak przedstawianie dowodow-szybki slub byl ,rozmowa i wizy wydane chyba ze .....na tym forum padlo takie pytanie o szybki slub z wylosowana osoba Prosze sie nie dziwic ze czasami Konsul prosi o takie sprawy ,dowody
joasiek900 Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Rozumiem taką postawę. Szkoda tylko że nie ma takiej informacji na stronie ambasady lub w wykazie dokumentów które trzeba skompletowac na rozmowę. Znacznie ułatwiło bo to cała procedurę.
serafina Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Rozumiem taką postawę. Szkoda tylko że nie ma takiej informacji na stronie ambasady lub w wykazie dokumentów które trzeba skompletowac na rozmowę. Znacznie ułatwiło bo to cała procedurę. Wtrącę się - jeżeli ktoś zawarł związek małżeński miesiąc przed rozmową wydaje się logiczne że dla konsula może to być podejrzane i dlatego warto na rozmowę zabrać wspólne zdjęcia, cokolwiek, co poświadczy że nie stracie się wyłudzić GC Czytając to forum, znajdziecie wpisy osób, które przezornie zabierały ze sobą takie "dowody" na rozmowę
Joanna30 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Tak, ale na przykład w zeszłym roku podczas rozmów padały pytania do osób, które w pojedynkę odbierały wizy imigracyjne, czy nie mają kogoś, z kim mogłby zawrzeć związek małżeński, żeby wyemigrować już we dwoje.
sly6 Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Nawet teraz padaja takie pytania o slub ,czy ma sie narzeczona-narzeczonego byl taki post tutaj.
leszekny Napisano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2014 Witam Czy po dokonaniu opłaty na stronie USCIS wypelnialiscie dodatkowe informacje w zakładce Profil?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.