Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a jak ktos nie ma zadnych wiezi z USA ;) to wizy nie otrzyma ?

takie pisanie moze komus namieszac w glowie :)

Wazne sa odpowiedzi co sie chce robic w USA a czy masz kogos czy nie to juz mniej wazne

a pytania o osoby po to sa czy to czasami nie sa osoby slupy ;) oraz czy mowisz prawde :)

Nie mam pojęcia.

Piszę bardzo subiektywnie.

Może dla tego, iż z pewną rezerwą podchodzę do życia.

Pamiętajcie naprawdę miła atmosfera i czułem się jak w hotelu "FIVE STAR" :)

Pozdrawiam

P.s.

Po prostu tak jak napisł przedmówca.

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A ja się już nastawiłem na płacenie karta tmobile :( Płaciłeś w PLN? Po ile Ci przeliczyli?

Ja płaciłam w PLN i po kursie bardzo atrakcyjnym, bo w kantorach cena dolara była wyższa :) Najwidoczniej ambasada nie uaktualnia kursu codziennie

Napisano

A ja się już nastawiłem na płacenie karta tmobile :( Płaciłeś w PLN? Po ile Ci przeliczyli?

Ja też i się trochę przejechałem. Płaciłem w gotówce w PLN. Po kursie 3.2 co mnie strasznie bolało.

Kurs jest publikowany co jakiś czas na stronie ambasady.

Powie Ci również, że nawet wypłacenie gotówki przy konsulacie jest problematyczne.

Bankomaty są pozamykane (w pomieszczeniach).

Pozdrawiam

Napisano

Ja też i się trochę przejechałem. Płaciłem w gotówce w PLN. Po kursie 3.2 co mnie strasznie bolało.

Powie Ci również, że nawet wypłacenie gotówki przy konsulacie jest problematyczne.

Pozdrawiam

Za dużego ruchu juz nie mam bo rozmowa w poniedziałek. Ale zobaczę w weekend jaki kurs w kantorach jak lepszy to może kupie. W moim przypadku 4 x 330.

Pozdrawiam

Za dużego ruchu juz nie mam bo rozmowa w poniedziałek. Ale zobaczę w weekend jaki kurs w kantorach jak lepszy to może kupie. W moim przypadku 4 x 330.

Napisano

Zobacz tutaj, ja korzystam z tego kantoru internetowego:

https://fritzexchange.pl/

Tylko nie wiem czy do poniedziałku zdążysz bo tutaj trzeba założyć profil, zasilić go, kupić walutę i wypłacić. Trzeba uważać by się wyrobić. My nie bawiliśmy się w płacenie kartą, zabraliśmy cash do ambasady, 3x330$

Napisano

Jak ktoś się wybiera do NY w najbliższym czasie to dawajcie znać, będzie okazja się spotkać i opowiem o praktycznych rzeczach, dotyczących życia w City, cokolwiek oprowadzę. Jeżeli zamierzacie tu zamieszkać lub tak jak ja zatrzymać się na jakiś czas, są tutaj duże możliwości... i żal z nich nie skorzystać (np. edukacja).

Napisano

oo i takie postawy powinny byc wsrod Polonii

pokazac,umozliwic :) udzielic informacji :)

za to Ci dziekuje uslow :) wtedy nie bedzie ze Polak dla Polaka wilkiem .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...