Partners Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 a jak ktos nie ma zadnych wiezi z USA to wizy nie otrzyma ? takie pisanie moze komus namieszac w glowie Wazne sa odpowiedzi co sie chce robic w USA a czy masz kogos czy nie to juz mniej wazne a pytania o osoby po to sa czy to czasami nie sa osoby slupy oraz czy mowisz prawde Nie mam pojęcia. Piszę bardzo subiektywnie. Może dla tego, iż z pewną rezerwą podchodzę do życia. Pamiętajcie naprawdę miła atmosfera i czułem się jak w hotelu "FIVE STAR" Pozdrawiam P.s. Po prostu tak jak napisł przedmówca.
arbo Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 Tak, więc karta SYNC not accepted. [/b] A ja się już nastawiłem na płacenie karta tmobile Płaciłeś w PLN? Po ile Ci przeliczyli?
serafina Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 A ja się już nastawiłem na płacenie karta tmobile Płaciłeś w PLN? Po ile Ci przeliczyli? Ja płaciłam w PLN i po kursie bardzo atrakcyjnym, bo w kantorach cena dolara była wyższa Najwidoczniej ambasada nie uaktualnia kursu codziennie
Partners Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 A ja się już nastawiłem na płacenie karta tmobile Płaciłeś w PLN? Po ile Ci przeliczyli? Ja też i się trochę przejechałem. Płaciłem w gotówce w PLN. Po kursie 3.2 co mnie strasznie bolało. Kurs jest publikowany co jakiś czas na stronie ambasady. Powie Ci również, że nawet wypłacenie gotówki przy konsulacie jest problematyczne. Bankomaty są pozamykane (w pomieszczeniach). Pozdrawiam
arbo Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 Ja też i się trochę przejechałem. Płaciłem w gotówce w PLN. Po kursie 3.2 co mnie strasznie bolało. Kurs jest publikowany co jakiś czas na stronie ambasady. Powie Ci również, że nawet wypłacenie gotówki przy konsulacie jest problematyczne. Bankomaty są pozamykane (w pomieszczeniach). Pozdrawiam Za dużego ruchu juz nie mam bo rozmowa w poniedziałek. Ale zobaczę w weekend jaki kurs w kantorach jak lepszy to może kupie. W moim przypadku 4 x 330. Ja też i się trochę przejechałem. Płaciłem w gotówce w PLN. Po kursie 3.2 co mnie strasznie bolało. Kurs jest publikowany co jakiś czas na stronie ambasady. Powie Ci również, że nawet wypłacenie gotówki przy konsulacie jest problematyczne. Bankomaty są pozamykane (w pomieszczeniach). Pozdrawiam Za dużego ruchu juz nie mam bo rozmowa w poniedziałek. Ale zobaczę w weekend jaki kurs w kantorach jak lepszy to może kupie. W moim przypadku 4 x 330.
uslow Napisano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2014 Zobacz tutaj, ja korzystam z tego kantoru internetowego: https://fritzexchange.pl/ Tylko nie wiem czy do poniedziałku zdążysz bo tutaj trzeba założyć profil, zasilić go, kupić walutę i wypłacić. Trzeba uważać by się wyrobić. My nie bawiliśmy się w płacenie kartą, zabraliśmy cash do ambasady, 3x330$
uslow Napisano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2014 Jak ktoś się wybiera do NY w najbliższym czasie to dawajcie znać, będzie okazja się spotkać i opowiem o praktycznych rzeczach, dotyczących życia w City, cokolwiek oprowadzę. Jeżeli zamierzacie tu zamieszkać lub tak jak ja zatrzymać się na jakiś czas, są tutaj duże możliwości... i żal z nich nie skorzystać (np. edukacja).
sly6 Napisano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2014 oo i takie postawy powinny byc wsrod Polonii pokazac,umozliwic udzielic informacji za to Ci dziekuje uslow wtedy nie bedzie ze Polak dla Polaka wilkiem .
serafina Napisano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2014 czy na dokumencie o szczepieniach wydanym przez lekarza z ambasady macie info że "Vaccination History Incomplete"?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.