Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dzięki :)

Nerwów właśnie nie ma specjalnie, generalnie to jak nie dostanę to jeszcze nie koniec Świata.

Chyba mam wszystkie już dokumenty, nie wiem tylko czy jeśli chodzi o świadectwo i dyplom, czy wystarczy tylko ksero czy ksero z pieczątką notariusza? Co do poświadczenia majątkowego to mam tylko wyciąg z banku, zdjęcia też zrobiłem świeże na wszelki wypadek także chyba wszystko jest. :)

Napisano

Też mamy taki plan, że moja żona jako główny aplikant przewozi mnie i córkę do US by aktywować green cards, a następnie po 2 tygodniach wracają do Polski by dopinać rzeczy typu wynajęcie komuś mieszkania, sprawy związane z pracą zawodową - żona nie składa wypowiedzenia. Ja pozostanę w US by przygotować dobry grunt pod wspólne życie. Po kilku latach w korporacjach, od jakiegoś czasu pracuję zagranicą w systemie rotacyjnym, więc byłaby to szansa na bycie razem, a nie w rozjazdach. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a w moim przypadku "lepiej" w Polsce już było :)

Powodzenia na rozmowie ;)

Napisano

Witajcie, też jestem tutaj "nowa" chociaż śledze wasze wpisy od jakiegoś czasu.

Mam najwyższy tutaj numer :( XXX50XXX ... i jestem ciekawa czy wystarczy dla mnie wiz.

Trzymam kciuki za wszystkich z terminem na październik i czekam na relacje z rozmów. Opisujcie :) W sumie mamy wspólny cel i moze kiedyś sie w USA spotkamy.

Pozdrawiam cieplutko.

Napisano

Dzięki :)

Nerwów właśnie nie ma specjalnie, generalnie to jak nie dostanę to jeszcze nie koniec Świata.

Chyba mam wszystkie już dokumenty, nie wiem tylko czy jeśli chodzi o świadectwo i dyplom, czy wystarczy tylko ksero czy ksero z pieczątką notariusza? Co do poświadczenia majątkowego to mam tylko wyciąg z banku, zdjęcia też zrobiłem świeże na wszelki wypadek także chyba wszystko jest. :)

Ja miałem oryginały. Ale pytali tylko o dyplom.

Zdjęcie, które wysłałeś może być "zniszczone", więc lepiej mieć w zapasie - najlepiej takie samo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...