kopan Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Witam. Nadszedl czas wypelniania formy i751 znoszacej conditions na mojej zielonej karcie. Przegladalem ta forme jakis miesiac temu i wydaje mi sie ze byla zupelnie inna niz ta ktora znalazlem dzisiaj na stronie urzedu. Tzn ta obecna jest duzo dluzsza o ile mi sie dobrze wydaje. Oprocz tego znalazlem rowniez to: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=cbf64a299323e310VgnVCM100000082ca60aRCRD&vgnextchannel=6d42dd1d5fd37210VgnVCM100000082ca60aRCRD Czy ktos wie czy te formy sie zmienily, czy mi sie juz pokrecilo w glowie i zle patrze albo zle mi sie wydaje. Moja karta traci waznosc 2 czerwca i moglem wyslac papiery kilka tygodni temu, ale bylismy w trakcie kupowania domu, i chcialem zalaczyc to do dokumentow. Oprocz tego samochody i myslicie ze trzeba cos jeszcze? Moze zdjecia czy karty kredytowe. Pozdrawiam.
Jackie Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Na uscis.gov zawsze są najnowsze wersje dokumentów.
kig Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Na samej formie, chyba w gornym rogu, masz napisane kiedy forma traci waznosc. Ja wysylalam swoja (co prawda nie I-751) w lutym I byla na niej notka ze forma expires 3.31.2013 wiec moze I-751 tez ulegla zmianie. Jesli bierzesz kopie z uscis.gov to nie masz sie czym przejmowac bo to wiarygodne zrodlo.
Monika1234 Napisano 13 Maja 2013 Zgłoś Napisano 13 Maja 2013 Jesli chcesz wyslac tylko dokumenty dotyczace kupna domu i samochodow to mysle, ze to zdecydowanie za malo. Przede wszytskim pamietaj, ze na etapie I-751 bardzo wazne jest pokazanie kontynuacji i nieprzerwanej trwalosci malzenstwa. Bardzo duza uwaga jest kladziona na proofs of finance and assets co-mingling oraz proof of common residence. Jesli wysylasz jakies dokumenty to zawsze musze byc one rozciagniete w czasie i powiiny obejmowac okres od poczatku malzenstwa az do chwili obecnej. Oto lista dokumentow, ktore sa mile widziane: -checking and savings account statements (proponuje zalaczyc minimum jeden statement z kazdego kwartalu od poczatku malzenstwa, im wiecej tym lepiej) -credit card statements (minimum jeden statement na kwartal) -voided check jesli widniejecie oboje na czekach -car/homeowner/life/health insurance (ta sama zasada - jak najwiecej wydrukow z kazdego roku/kwartalu malzenstwa). -kopia drivers licence zony i twoja pokazujaca wspolny adres zamieszkania -kopia lease agreement jesli wynajmowalicie apartament przed kupnem domu -dokumenty dotyczace domu - najlepiej deed pokazujacy ciebie i zone jako wlascicieli domu -rachunki za utilities/telefon/tv na was oboje - od poczatku malzenstwa do teraz -kartki, zaproszenia, koperty adresowane do was obojga -tax transcripts ze wszystkich lat kiedy rozliczaliscie sie wspolnie -affidavits od osob ktore was znaja jako malzenstwo -jesli macie dzieci - akt urodzenia dzieci -bilety, rezerwacje, z podrozy ktore wspolnie odbyliscie -kilka zdjec z opisem kiedy, jaka okazja, data (mysle, ze akurat zdjecia z tych wszystkich rzeczy sa najmniej istotne, mozesz ale nie musisz wyslac). Mysle, ze to tyle w wielkim skrocie. Pamietaj - kazdy dokument, ktory wysylasz musi pokrywac calosc waszego malzenstwa. No i nie wysylaj orginalow tylko kopie. Powodzenia
kopan Napisano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 28 Maja 2013 Dzieki za odpowiedz. A jeszcze jedno pytanko. Czy miejsca ktore mnie mnie nie dotycza, mam na mysli rubryki, zostawiac puiste, czy wpisywac, none lub tym podobne?
kopan Napisano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 28 Maja 2013 Aha jeszczed jedno pytanie odbnośnie Part 3 pytania 6f i 6g. O co chodzi z tym postal code i province. Jesli mieszkamy razem (chyba nie jest to dziwne) to wiadomo ze mamy ten sam adres ktory wpisalem w PART1. Skoro pytaja o stan i zip code to po co jeszcze pytania o postal code czy province? Dziwne.
Monika1234 Napisano 28 Maja 2013 Zgłoś Napisano 28 Maja 2013 Wpisz N/A lub None, zalezy co ma wiekszy sens. Rubryki z kolejnymi dziecmi mozna zostawic puste. Jesli chodzi o adres, to przepisz ten sam adres co w part 1, postal code i province zostaw puste. Niektorzy nie mieszkaja z malzonkiem, np maz moze byc akurat na misji w Afganistanie, stad te dodatkowe rubryczki (tak mysle). Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.