krowa12 Napisano 17 Maja 2013 Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 Zamierzam wyslac paczke do Polski z USA. Zwykla paczka: ubrania, pierdoly. WIem, ze nie mozna wysylac alkoholu. ALe mam zamiar zapakowac takie malutkie plastikowe buteleczki z alkoholem. Jesli ich nie opisze, ze sa w paczce I jak je czyms zawine to mozliwe, ze przejda? czy I tak beda grzebac I wyciagna?
KaeR Napisano 17 Maja 2013 Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 Nie można wysyłać alkoholu? Kurierem to napewno, ale kurierem to chyba, żadne płyny nie przejdą. W paczce nie powinno byc problemu.
pelasia Napisano 17 Maja 2013 Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 Nie powinno sie przesyłać ale to nie znaczy, ze nie dojdzie. Kiedyś mi mama reddsy przeslala i doszły ( no zanim reddsy były w USA dostępne). Ja kiedyś polskie piwo wysylalam tesciowi poczta( krajowa przesyłka)i tez doszły. Wszystkiego super dokładnie nie sprawdzają, podejrzewam, ze tym bardzie w kierunku USA - PL. No ale oczywiście nikogo nie namawiam do łamania przepisów
adrian33814 Napisano 18 Maja 2013 Zgłoś Napisano 18 Maja 2013 Ciotka z Chicago, wysyłała alkohole, więc problemu nie powinno być .
Janosik Napisano 2 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2013 Dojdzie, ja wyslalem z powodzeniem takie male buteleczki 100ml i to kilka (byly plastikowe, jesli robi to jakas roznice).
c4r0 Napisano 2 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2013 Ja wysłałem niedawno Polonezem parę dużych piw. Doszły bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.