kjokodyl Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Witam, niestety zanim znalazłam to forum, wypełniłam 3 formularze (mój, córki i męża), wniosłam opłatę i wyznaczyłam termin. po czym ocknęłam się, ze popełniłam błąd podczas wypełniania pierwszych rubryk. Mianowicie córce w rubrykę native alphabet, zamiast zaznaczyć "nie dotyczy", wpisałam jakieś FNU czy tam FNB (podpowiedź z boku), a potem wypełniałam swój i już zaznaczyłam nie dotyczy. natomiast u męża jest "ł" w imieniu, a ja jemu zaznaczyłam , ze nie dotyczy.... czy takie błędy mogą mieć wpływ na przyznanie wizy?
Rademedes Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Raczej nie. Urzednicy bywaja dosc wyrozumiali w kwestii takich bledow. Mozesz zadzwonic do ambasady i dopytac co z tym zrobic.
kjokodyl Napisano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 wielkie dzięki, tak zrobię. przyznam, ze trochę mi ulżyło :)pozdrawiam
Rademedes Napisano 20 Maja 2013 Zgłoś Napisano 20 Maja 2013 Wiesz to nie to samo co pytanie: "Czy kiedykolwiek bylas w USA" albo "Czy kiedykolwiek przedluzylas pobyt", tam takie "literowki" dzialaja na Twoja niekorzysc.
kjokodyl Napisano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Nie mogę się dodzwonić tam, bo włącza się w kółko ten informator nagrany, a opcji połączenia z żywą osobą nie doczekałam . Ale mam kolejny problem, bo te formularze wypełnialiśmy pod wpływem chwili, tzn. od dawna o tym wspominaliśmy, żeby bujnąć się do USA na wczasy, ale spotkanie z opaloną koleżanka, która właśnie wróciła z Los Angeles, było bodźcem do wzięcia się w końcu za podanie o wizę, a że jesteśmy w tzw. gorącej wodzie kąpani, to złożyliśmy i już!!! Bez żadnego planu podróży, bez żadnych rezerwacji, bo stwierdziliśmy, ze jak dostaniemy wizę, to sobie wszystko na spokojnie zaplanujemy, a teraz priorytetem jest wiza. tak więc powpisywałam jakieś Disnejlandy i pierwszy lepszy adres jaki mi się w wyszukiwarce pojawił. A teraz czytam, ze ważny jest ten cholerny plan podróży! a już w ogóle rozwaliło mnie jak przeczytałam, ze ktoś przed uzyskaniem wizy zabukował hotel i bilety!
kzielu Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Rezerwacje przed otrzymaniem wizy to czysty idiotyzm (szczegolnie w czasach kiedy wiekszosc taryf jest non-refundable). Miej jakis zgrubny plan co chcesz zobaczyc i tyle. Zadnych rezerwacji dopoki nie masz wizy (o czym jasno pisze ambasada na swoich stronach).
sly6 Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 wiele takich postow przeczytasz ze ktos cos kupil a jak takie ze nikt niczego nie zalatwial i dostal wize wazne aby miec realny plan
kjokodyl Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 wiza przyznana. właściwie nawet nie musieliśmy się o nią starać, jedynie naczekać. było kilka pytań: -czy byliśmy już w USA? -Gdzie pracujemy? -czy mamy rodzinę w stanach? -gdzie chcemy jechać? potem kilka notatek w system i wiza przyznana. tematu pomyłek ani ja ani konsul nie podjął. moje akty notarialne i wydruki z konta nie przydały się. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.