perlo Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 Witam! A więc tak rok temu starałam się o wizę niestety odmowa no trudno, nie byłam do niej odpowiednio przygotowana dodatkow bardzo się sttresowałam i odpowiadałam tak jakbym miała coś do ukrycia lub niewiadomo co przeskrobała. Teraz dalej się o nią staram oczywiście tylko i wyłączne w celach turystycznych. I tu pojawia się moje pytanie wypełniam wniosek i mam pytanie czy kiedykolwiek odmówiono mi wizy, odpowiedż yes i pojawia się Explain i co teraz mam tam wpisać? Prosze o możliwie szybką odpowiedź. I jak oceniacie moje szanse jadę do ciotki, ona opłaca cały wyjazd i mój pobyt tam, mam 19 lat i za rok matura.
sly6 Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 a wtedy do kogo lecialas? a odmowa moze byc za klamstwo,za nielegalny pobyt lub tez pewien paragraf tzn male zwiazki z Polska a u Ciebie co bylo ?
perlo Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 No właśnie też do ciotki jest tam legalnie. I właśnie chodzziło o małe związki z Polską Dodam, że mam zaproszenie z którego jasno wynika że stać ją żeby ponieść wszystkie koszty.
KaeR Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 No to wpisz w explain: odmowa za małe związki z krajem.
perlo Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 okej dzięki! A moje szanse? Bo obawiam się tego, że skoro w tamtym roku dostalam odmowe to w tym sytuacja może się powtórzyć, np. dlatego, że moja sytuacja nie zmienila się
KaeR Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 Możliwe, ale jak nie zaaplikujesz to się nie dowiesz.
perlo Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 Dobra, jeszcze raz dzięki za pomoc i odezwę się po wszystkim!
sly6 Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 perlo z wielu zaproszen tak wynika i bedzie wynikac ze kogos stac na opieke,oplate ale jakos nie ktore osoby zostaja dluzej-pracuja nielegalnie To Ty masz Konsula przekonac a nie zaproszenie
perlo Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 No wiem, ale mój problem polega na tym, że strasznie się stresuje i boję się, że to może decydować o tym czy jestem wiarygodna czy nie...
ilya_ Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 najwazniejsze to sie nie bac, nie stresowac i mowic prawde prosto w oczy, usmiechnac sie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.