kkk152 Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 Dziękuje wam bardzo za szybkie odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam
Dejmos Napisano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2013 A tak z innej baczki na jakim portalu szukac pracy? Czy może lepiej szukac bezpośrednio u jakiejś firmy jak np Google? Umieść swoje CV na monster.com oraz dice.com. O ile dobrze pamiętam jest tam możliwość dodania informacji, że poszukuje się sponsorowania od pracodawcy. Dodaj również swój numer telefonu, w takiej formie, aby rekruterzy z USA mogli się dodzwonić. Koniecznie załóż sobie nowego maila bo będziesz otrzymywał spam z ofertami kilka-kilkanaście miesięcy po rozpoczęciu pracy.
jkb Napisano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2013 Polecam monster.com, dice.com oraz cybercoders.com. Każdy z tych portali pyta o twój status w USA i możesz zaznaczyć, że wymagasz sponsorowania. Gdy przeglądałem te serwisy, to zauważyłem sporo ofert, gdzie sponsoring jest oferowany przez pracodawcę.
kzielu Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 Problem w tym ze jezeli L-1B odpada, to najblizsze H-1B beda dostepne w pazdzierniku 2014 i to znowu moze byc loteria jak w tym roku...
Telesfor Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Troche zagadkowe sa Twoje perypetie, bo nie jest dla mnie jasne co moze jeszcze wniesc dodatkowo praca w duzej amerykanskiej korporacji biorac pod uwage, ze juz obecnie pracujesz w Microsofcie. Byc moze chodzi o zdobycie doswiadczenia w zyciu i pracy za granica czy moze wiecej ekspozycji w dziedzinie finansow. Ale jesli planujesz powrot do Polski to mozesz o tym poinformowac lokalny Microsoft, ze interesuje Cie wyjazd tymczasowy i na pewno do nich wrocisz. Nie wiem dlaczego mieliby bac sie tej opcji bardziej niz perspektywy przejscia do innej firmy. No chyba, ze np. wiedza, ze w USA bylbys pod presja zeby nie wracac i ma tu miejsce konflikt interesow roznych oddzialow. Ale mimo wszystko powinienes ta opcje potraktowac priorytetowo i za latwo z Microsoftu nie odchodzic, bo sa najlatwiejsza sciezka w organizacji wyjazdu i zeby nie okazalo sie, ze w przyszlosci po latach spedzonych w USA i planowanym rozwoju zawodowym bedziesz musial po powrocie w Polsce rozwazac opcje, ktore sie nie beda umywaly do Twojej obecnej pracy i pozycji bo chyba takich jest niewiele jesli nie planujesz migracji w kierunku finansow i zarzadzania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.