georg700 Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Witam, jestem na etapie końcowym formalności o wizę turystyczną B-2. Uiściłem już opłatę, wypełniłem wniosek. I mam kilka pytań. Jestem na etapie umawania terminu z konsulem poprzez stronę https://cgifederal.secure.force.com/ 1 .Pierwsze - chodzi o odbiór dokumentów (chyba chodzi o zwrot tych, które mam dostarczyć). Na liście pojawia się zaledwie kilkanaście miast polskich.Czy nie ma możliwości wysłania tych dokumentów za granicę? (Mieszkam w Anglii) 2. Na stronie tej trzeba było także wpisać adres pocztowy. I nie było także opcji wpisania kraju. Wpisałem więc adres zameldowania w Polsce, rozumiem, że po spotkaniu z konsulem, po jakimś czasie na ten adres przyszedłby paszport z wizą? 3. Chodzi już o samo wybranie terminu spotkania z konsulem. I tu jest ZONK. W tym kalendarzyku gdzie wybiera się termin, w czerwcu jest to jedynie 5 dni (21,24,25,26,27 czerwca). Nie ma natomiast ani jednego dnia w lipcu oraz sierpniu i w dalszej częsci roku, a pasowałaby mi właśnie końcówka lipca. O co tu chodzi ? Liczę na wyrozumiałość, nie mogłem znaleźć podobnego tematu w wyszukiwarce i dziękuję z góry wszystkim za pomoc.
sly6 Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Napisze tylko ze jest o odbiorze dokumentow na forum Od pewnego czasu sa inne zasady co do odbioru dokumentow np paszport z wiza ,jest pare miejsc w Polsce -oddzialow TNT gdzie musisz przyjechac po paszport i go odebrac i chodzi o ta sprawe.I teraz wybierasz to miejsce gdzie masz blisko co do adresu to nie chodzi o to ze paszport z wiza Ci przyjdzie poczta,..w Polsce odbierasz go z TNT oddzialow co do dat to moze sie pojawia za jakis czas a ze nie ma innych dat niz te 5 dni w czerwcu to jak pisalem kiedys,czym blizej wakacji tym wiecej osob stara sie o wizy tak jest od dlugiego czasu .paru dobrych lat
georg700 Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 ale co mam rozumieć, że nie ma szans aby się pojawiły jakiekolwiek terminy w lipcu i sierpniu?? Ktoś się orientuję pod jakim numerem telefonu ewentualnie mogę dostać taką informację? Dodam że chodzi o Konsulat w Krakowie, wystarczy, że tam zadzwonie, czy mnie spławią?
sly6 Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 jaki numer -myslisz o infolinii czy o samym numerze do Konsulatu w Krakowie infolinia Osoby dzwoniące z Polski - +48 22 3071361 a Konsulat http://polish.poland.usembassy.gov/pl/contact-us.html moze Ci powiedza kiedy beda daty na lipiec,sierpien w sobote i niedziele infolinia nie dziala...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.